Dermatologie haaruitval: oorzaken & oplossingen

Merk je dat je meer haar verliest dan gewoonlijk? Of begin je ineens kale plekjes te zien op je hoofd? Het kan goed zijn dat je door een belangrijke levensgebeurtenis of een periode van intense stress last krijgt van haaruitval. Je haar is van invloed op je zelfvertrouwen en het verliezen ervan is niet fijn. Bij Sarasin Clinic begrijpen we hoe belangrijk gezond haar voor je kan zijn. Daarom geven we in dit artikel alle informatie die je nodig hebt om de dermatologie van haaruitval te snappen. We leggen uit wat haaruitval precies is, waar het door komt en wat je ertegen kunt doen. Ook laten we zien hoe onze haarfillers je helpen bij het stimuleren van gezonde haargroei.

Wat is haaruitval?

Iedereen verliest elke dag wat haren. Het is een normaal onderdeel van je haarcyclus. We spreken van haaruitval op het moment dat je meer haren verliest dan normaal en je hierdoor kale plekken of dunner haar krijgt. Bij zowel mannen als vrouwen kan kaalheid of dunner wordend haar voorkomen maar er zijn wel wat verschillen. Zo zie je bij mannen vaker terugtrekkend haar op het voorhoofd en is haarverlies bij vrouwen meer verspreid. 

haaruitval stress vrouwen sarasin clinic

Dermatologie van haaruitval

Als je last hebt van meer haaruitval dan normaal, dan kan dat meerdere oorzaken hebben. Elke haar groeit normaal gesproken vanuit een haarzakje, dat diep in de huid ligt. Daarin zit een holte waar de wortel van de haar zit met kleine bloedvaatjes; van daaruit groeit de haar. Als er sprake is van haaruitval treedt er in dit gebied ergens een probleem op. De oorzaken kunnen zijn:

Alopecia androgenetica 

De meest voorkomende oorzaak voor kaalheid bij mannen is Alopecia Androgenetica. Het komt ook bij vrouwen voor maar in mindere mate. Bij mannen herken je het vooral aan de terugtrekkende haargrens op het voorhoofd en een ronde kale plek boven op het achterhoofd. Bij vrouwen leidt deze aandoening vooral tot het dunner worden van het haar en zie je vooral ontstaan rond de menopauze.

Stress

Als je langere tijd te veel stresshormonen in je bloed hebt (denk aan cortisol en adrenaline) dan vallen deze als het ware het eiwit (keratine) in je haren  aan. Het haar wordt dan zwakker en valt sneller uit.

Auto-immuunziekte

Als je last hebt van een auto-immuunziekte dan valt je lichaam je eigen haarzakjes aan waardoor er kale plekken op je hoofd ontstaan. Dit noemen we ook wel Alopecia Areata.

Vitaminetekort of hormonale disbalans

Andere aandoeningen kunnen er ook voor zorgen dat je last hebt van haarverlies. Denk aan een vitaminetekort, een ijzertekort of een schildklieraandoening. Als je hormonen niet meer in balans zijn, bijvoorbeeld na de bevalling of de menopauze, kan er ook haarverlies ontstaan.

Haarproducten en -behandelingen

Hoe je je haar verzorgt kan ook een rol spelen bij haaruitval. Gebruik je vaak een stijltang of stel je je haar vaak bloot aan hitte? Dat kan het haar en de haarzakjes beschadigen waardoor het na verloop van tijd uitvalt.               

Wat kan je tegen haaruitval doen?

Zoals je ziet zijn er veel oorzaken aan te wijzen waardoor je last kan hebben van haaruitval. Wat kun je er precies tegen doen? Een voedzaam dieet dat rijk is aan zink, vitamines en ijzer helpen je lichaam nieuwe haargroei te stimuleren. Ook is het belangrijk om stress te verminderen door rust te pakken en regelmatig te sporten. Als laatste is een haarfillerbehandeling van de Sarasin Clinic een geweldige keuze om haarverlies tegen te gaan en nieuwe haargroei te stimuleren.

Haarfillers, de oplossing tegen haaruitval?

Bij een haarfillerbehandeling van de Sarasin Clinic wordt door middel van kleine injecties een gepatenteerde formule van 7 peptiden en hyaluronzuur in de hoofdhuid geplaatst. De peptiden helpen je huidcellen bij het produceren van nieuw collageen en hyaluronzuur helpt bij het verbeteren van de elasticiteit en hydratatie van de huid.

Voordelen van haarfillers

 • De behandeling is niet invasief.
 • Haarfillers worden snel en effectief geplaatst.
 • De resultaten zijn duurzaam.
 • Er is weinig tot geen hersteltijd waar je rekening mee hoeft te houden.

Voor wie is de behandeling geschikt?

Heb je last van haaruitval, ben je 18 jaar of ouder en heb je nog wel eigen haargroei? Dan zijn haarfillers een geschikte optie.

Behandelingprocedure bij haarfillers 

Wil je weten wat je kunt verwachten tijdens een behandeling? We nemen de procedure stap voor stap met je door. 

Allereerst zal de arts je hoofdhuid en haar analyseren. Op basis hiervan krijg je advies over waar en hoe de haarfillers het beste geplaatst kunnen worden. Samen stellen jullie op basis van dit advies een behandelplan op. 

Vervolgens wordt de hoofdhuid ontsmet en plaatst de arts de fillers door middel van kleine injecties in de hoofdhuid. Onze klanten ervaren over het algemeen weinig tot geen ongemak tijdens de behandeling, maar mocht je het prettig vinden dan kan er wat verdovende gel aangebracht worden voordat de injecties worden gezet. 

Na ongeveer 30 minuten is de behandeling klaar en krijg je wat meer informatie over hoe je het beste je hoofdhuid kunt verzorgen.

Resultaten van haarfillerbehandeling

 • Het uitvallen van het haar wordt verminderd.
 • Het teruggroeien van je haar wordt gestimuleerd.
 • De haardichtheid en -dikte wordt verbeterd.
 • Je haarcellen en -follikels worden versterkt.
 • De bloedcirculatie en hydratatie van je hoofdhuid wordt gestimuleerd.

Nieuwsgierig naar foto’s van de resultaten? Neem dan een kijkje op onze voor en na pagina

Nazorg van haarfillerbehandeling

Soms ontstaat er wat zwelling en roodheid op de plekken waar de injecties zijn geplaatst. Dit is een normale reactie en na ongeveer 72 uur moet het zijn weggetrokken. Om dit proces te versnellen en de beste resultaten te bereiken hebben we een aantal tips voor je op een rij gezet.

 • Vermijd de eerste 48 uur hittebronnen. Sla het bezoek aan de sauna of de zonnebank even over en vermijd direct zonlicht.
 • Zorg dat je voldoende water drinkt. Een goed gehydrateerd lichaam helpt je bij het herstel.
 • Was de eerste 2 dagen je haren niet. 
 • Wacht de eerste 24 uur met sporten of lichamelijke inspanning. 
 • Laat je hoofdhuid ademen. Draag dus de eerste 2 dagen geen accessoires op je hoofd. 

Boek nu je haarfillerbehandeling bij Sarasin Clinic

Klaar om je haarverlies aan te pakken? Bij de Sarasin Clinic kun je terecht voor de beste haarfillerbehandelingen waarmee je haarverlies vermindert en je haargroei stimuleert. Onze experts hebben meer dan 10 jaar ervaring met injectables; we weten hoe we samen met jou het beste resultaat kunnen bereiken. Boek daarom je behandeling via onze online agenda en zet de stap naar voller en gezonder haar.

 

Klanten geven ons 4,8 op 5!

Wie een behandeling met haarfillers in Gent wil laten uitvoeren is bij ons aan het juiste adres. Klanten geven ons gemiddeld een score van 4,8 op 5 voor onze diensten.

Haarfiller behandeling voor en na
resultaten bij vrouwen & mannen

Veelgestelde vragen over dermatologie haaruitval

Is de behandeling pijnlijk?

Onze cliënten geven aan dat de behandeling niet als pijnlijk wordt ervaren. Je voelt mogelijk een prikje maar daar blijft het bij. Mocht je wat ongemak ervaren dan is het aan laten brengen van verdovende gel zeker een optie.

Zijn er bijwerkingen? 

De haarfillers zijn zeer veilig, we gebruiken namelijk lichaamseigen stoffen in de fillers. Er kan wel wat irritatie en roodheid ontstaan; dit verdwijnt vaak binnen een paar dagen. Maak je je zorgen over de bijwerkingen? Neem dan vooral contact met ons op.

Wat zijn de prijzen voor de behandelingen?

De prijzen voor de haarfillers hangen af van de grootte van het gebied dat behandeld wordt. Is het een kleine zone dan wordt 1 ml gebruikt voor € 200 per sessie, voor een middelgrote zone 2 ml is € 300 per sessie en een grote zone is 3 ml en €400 per sessie.

Welke vitaminetekorten zorgen voor haaruitval?

Haaruitval kan worden veroorzaakt door tekorten aan B-vitamines (zoals Biotine, Foliumzuur en B12), Vitamine C, Zink, Vitamine D3, Vitamine A en IJzer. Deze voedingsstoffen zijn belangrijk voor gezond haar omdat ze betrokken zijn bij hemoglobinevorming, bescherming tegen oxidatieve stress, ondersteuning van weefselgroei en zuurstoftransport. 

Kan je haar teruggroeien bij haaruitval?

Jazeker, maar het is wel afhankelijk van de oorzaak van je haaruitval. Gaat het om voedingstekorten, stress of hormonale disbalans dan kun je met levensstijlaanpassingen en haarfillers de haargroei stimuleren. 

Op welke leeftijd komt haaruitval voor? 

Helaas komt haarverlies op elke leeftijd voor. Het heeft namelijk verschillende oorzaken. Langdurige stress kan ongeacht je leeftijd voor haaruitval zorgen. We zien wel dat haaruitval door hormonale disbalans vaker voorkomt bij vrouwen na de bevalling en rond de menopauze. Haaruitval kan ook komen door ouderdom, dit is vaak erfelijk bepaald. 

100+

positieve reviews

2 dagen geleden

ingrid


Super. Een aanrader. Heel vriendelijk onthaal en prima werk geleverd. Dankjewel.

4 dagen geleden

Lampens


Vriendelijk onthaal en vriendelijke behandeling en goeie uitleg qua nabehandeling. Al super tevreden met het eerste resultaat.

11 dagen geleden

Yana


Heel vriendelijke ontvangst, voldoende uitleg, ontspannen sfeer, respectvolle behandeling!

1 maand geleden

Julie


Ik werd heel vriendelijk ontvangen kreeg ook duidelijke info in verband met de verzorging.
Ik zou de zaak zeker aanraden aan vrienden en familie.