De ins & outs van een haargroei behandeling

Haarverlies is een normaal onderdeel van onze haargroeicyclus. Zodra je haren in de rustfase terechtkomen, is het wachten totdat ze uitvallen. Als je merkt dat je meer haren verliest dan normaal? Dan wordt het uitvallen van je haar een probleem. Het liefste zoek je dan een natuurlijke manier om je haaruitval te behandelen. Wil je weten wat nou echt ‘natuurlijk’ is en welke behandeling het meest effectief is?

In dit artikel vertellen we je er alles over. We geven inzicht in de verschillende behandelopties die je hebt, waarom voedingssupplementen niet per se de oplossing zijn en waarom haarfillers veruit het meest effectief zijn. 

Haaruitval behandelen: welke opties zijn er allemaal?

Er worden allerlei behandelingen aangeboden om haarverlies te behandelen, variërend van shampoo’s, oliën en massages tot haartransplantaties. De grote vraag is: hoe natuurlijk zijn ze en is het wel effectief? We nemen ze daarom kort met je door. 

Hoofdhuidmassages en oliën: goed voor de doorbloeding, maar niet dé oplossing

Een populaire manier om haaruitval op een natuurlijke manier te behandelen is door de hoofdhuid te masseren of oliën zoals rozemarijn- en castorolie te gebruiken. Het is voornamelijk gericht op het verbeteren van de bloedcirculatie. Dit stimuleert namelijk de haargroei. Daarnaast kan een hoofdmassage heerlijk ontspannend zijn; aangezien stress een bekende oorzaak is van veel haarverlies, is het geen verkeerde keuze.

Dat gezegd hebbende, plaatsen we wel een kanttekening. Hoewel massages en oliën ondersteunend kunnen zijn, zijn ze vaak niet sterk genoeg om echt haaruitval tegen te gaan. Bovendien kan een onjuiste massagetechniek of agressieve ingrediënten in de olie zelfs averechts werken en de hoofdhuid irriteren of haarbreuk veroorzaken.

Wil je op een professionele manier je hoofdhuidverzorging verbeteren? Dan is de Deepclean Scalp behandeling een uitstekende optie. Deze behandeling reinigt diepgaand de poriën en haarzakjes, waardoor verstopte poriën en overtollig talg worden verwijderd. Hierdoor krijgen de haren in de haarzakjes de ruimte om opnieuw te groeien. Plus, je hebt een heerlijk moment van ontspanning.

Haaroliën en kruidenmengsels sarasin clinic

Haarsupplementen: een goede toevoeging maar geen wondermiddel

Gezonde haargroei begint van binnenuit. Voedingsstoffen zoals biotine, zink en vitamine D spelen een belangrijke rol bij de sterkte en dikte van het haar. Een tekort aan deze vitamines kan bijdragen aan haaruitval, waardoor supplementen een nuttige aanvulling kunnen zijn.

Toch is het belangrijk om te beseffen dat supplementen niet altijd direct effect hebben. Ze helpen alleen als een tekort daadwerkelijk de oorzaak van het probleem is. Bovendien kunnen sommige supplementen bij overmatig gebruik juist ongewenste bijwerkingen veroorzaken. Ook krijg je bij sommige supplementen vulstoffen binnen waarvan we ons afvragen hoe natuurlijk deze zijn. Supplementen werken, mits de ingrediënten juist zijn, vooral als ondersteuning. Niet als directe oplossing tegen haarverlies.

haarvitamines sarasin clinic

Medicatie: effectief, maar niet zonder risico’s

Voor sommige mensen zijn medicinale behandelingen zoals Minoxidil en Finasteride een optie. Minoxidil is een lotion die de haargroei stimuleert en zowel door mannen als vrouwen kan worden gebruikt. Het nadeel is dat het alleen werkt zolang je het blijft gebruiken, en bijwerkingen zoals hoofdhuidirritatie of ongewenste haargroei op andere lichaamsdelen kunnen optreden.

Finasteride wordt specifiek voorgeschreven aan mannen en werkt door het hormoon dihydrotestosteron (DHT), de grootste oorzaak van mannelijke kaalheid, te blokkeren. Hoewel het voor veel mannen effectief is, kan het bijwerkingen hebben zoals een verminderd libido of hormonale verstoringen. Voor vrouwen is dit medicijn meestal geen optie.

Beide medicijnen kunnen dus werken, maar ze brengen risico’s met zich mee en zijn allesbehalve een natuurlijke oplossing.

Een haarimplantatie is ook een vorm van een haargroei behandeling en is het meest geschikt als je last hebt van blijvende kaalheid of  dunner wordende plekken hebt waar de haarfollikels volledig inactief zijn. Bij een haartransplantatie worden gezonde haarfollikels uit een donorgebied (meestal aan de achterkant of zijkanten van het hoofd) verplaatst naar kale of dunner wordende zones. Deze getransplanteerde haren blijven doorgaans levenslang groeien omdat ze genetisch niet gevoelig zijn voor de oorzaken van haarverlies. Net zoals PRP is deze behandeling intensief, is het een invasieve procedure en vraagt het wat van je qua hersteltijd en downtime.

Intensieve behandelingen: PRP en haartransplantatie

Als je last hebt van ernstige haaruitval kunnen meer ingrijpende behandelingen zoals PRP-therapie of haartransplantaties een optie zijn. PRP (Platelet-Rich Plasma) is een behandeling waarbij een geconcentreerd deel van je eigen bloed, dat verrijkt is met plaatjes, wordt geïnjecteerd in de hoofdhuid om de haargroei te stimuleren. Het wordt vaak als een natuurlijke methode beschouwd, maar het blijft een ingrijpende behandeling en meerdere sessies zijn nodig om zichtbaar resultaat te behalen.

Haartransplantaties daarentegen bieden een permanente oplossing voor haarverlies, maar het is een ingrijpende procedure die niet voor iedereen geschikt is. Het proces is kostbaar, vereist hersteltijd en is verre van natuurlijk.

Beide methoden kunnen effectief zijn, maar zijn niet de beste keuze als je op zoek bent naar een laagdrempelige, natuurlijke oplossing zonder ingrijpende procedures.

Waarom haarfillers de beste keuze zijn

Wist je dat haarfillers speciaal zijn ontwikkeld om haaruitval tegen te gaan door het haar op een natuurlijke manier te versterken en nieuwe haargroei te stimuleren? Haarfillers zijn zo ontwikkeld dat natuurlijke haargroei wordt hersteld en geactiveerd. In tegenstelling tot andere behandelingen bevatten haarfillers geen schadelijke chemicaliën of hormonen en dragen ze specifiek bij aan de lichaamseigen groeiprocessen. 

De behandeling maakt gebruik van een mix van biomimetische peptiden en groeifactoren die van nature in het lichaam voorkomen:

  • Hyaluronzuur: Hydrateert de hoofdhuid en creëert een gezonde omgeving voor haargroei.
  • Fosfaatgebufferde zoutoplossing (PBS): Helpt bij het transporteren van de actieve ingrediënten naar de haarzakjes.
  • Decapeptide-10 (CG-Keramin2): Voedt de haarfollikels en versterkt de haarwortel, wat zorgt voor gezonder en sterker haar.
  • Octapeptide-2 (Prohairin-β4): Activeert stamcellen in de haarzakjes om nieuwe haargroei te bevorderen.
  • Decapeptide-18 (CG-WINT): Ondersteunt de vorming van nieuwe haarfollikels en stimuleert regeneratie van de hoofdhuid.
  • Decapeptide-28 (CG-Rehairin): Verlengt de haargroeicyclus en vertraagt haaruitval.
  • Oligopeptide-54 (CG-Nokkin): Blokkeert haaruitval en voorkomt verdere verzwakking van de haarzakjes.
  • Oligopeptide-71 (CG-Edrin): Stimuleert haargroei en verhoogt de haardichtheid door de haarfollikels te versterken.

Door middel van injecties worden haarfillers direct bij de haarzakjes geïnjecteerd. Dankzij de unieke combinatie van actieve ingrediënten activeren haarfillers de haarzakjes en zetten ze het natuurlijke groeiproces opnieuw in gang. Dit maakt de behandeling niet alleen effectief, maar ook een gezonde en veilige manier om haarverlies tegen te gaan.

De voordelen van haarfillers

  • De haargroei wordt natuurlijk gestimuleerd.
  • Haaruitval wordt geremd.
  • Haarfillers bieden antioxidante bescherming. 
  • De behandeling is niet-invasief.
  • Het is geschikt voor zowel mannen als vrouwen. 
  • Je hoeft geen rekening te houden met downtime of lange hersteltijd.

Voor wie zijn haarfillers geschikt?

Zowel voor mannen als vrouwen die te maken hebben met haaruitval of dunner wordend haar is een haarfillerbehandeling een goede keuze. De behandeling is met name effectief in de vroege tot middelmatige stadia van haarverlies, waarbij de haarzakjes nog actief zijn en gestimuleerd kunnen worden. Dit komt overeen met stadia 1 tot en met 4 op de Norwood-schaal.

Voor mannen en vrouwen met gevorderde haaruitval, waar de haarzakjes volledig verdwenen zijn (Norwood fase 5 en hoger), zijn haarfillers minder geschikt. In dergelijke gevallen is een meer intensieve behandeling, zoals bij haartransplantaties, een betere oplossing.

Het is belangrijk om te benadrukken dat haarfillers het meest effectief zijn wanneer de haarzakjes nog aanwezig en actief zijn. Daarom is het raadzaam om vroegtijdig met de behandeling te beginnen voor optimale resultaten.

De behandelprocedure: wat kan je verwachten?

Benieuwd wat je kunt verwachten van een behandeling met haarfillers? De procedure bestaat uit drie onderdelen: een persoonlijke consultatie, de behandelprocedure en het bespreken van de nazorg. 

Tijdens een persoonlijke consultatie bespreek je met de arts je klachten en wordt je hoofdhuid en haardichtheid geanalyseerd. Op basis van dit gesprek en de analyse wordt bepaald of haarfillers de juiste oplossing voor jouw situatie is. 

Dan gaan we over injectieprocedure. De hoofdhuid wordt eerst grondig ontsmet. Daarna worden de haarfillers met fijne injecties in de hoofdhuid aangebracht, precies op de plekken waar haargroei gestimuleerd moet worden. De behandeling duurt meestal 30 tot 45 minuten.

Zodra de injecties zijn geplaatst neemt de arts de nazorginstructies met je door. Je kunt direct verder met je dag, maar we raden het aan om de eerste 24 uur je haar niet te wassen en je hoofdhuid met rust te laten. 

Voor het beste resultaat wordt een kuur van 4 sessies aanbevolen, met tussenpozen van enkele weken. Daarna kan een jaarlijkse onderhoudsbehandeling helpen om het effect te behouden.

Resultaten: wat kan je verwachten van haarfillers?

De eerste veranderingen worden meestal na 4 tot 8 weken zichtbaar en de volledige effecten merk je na enkele maanden:

  • Minder haaruitval
  • Dikker en sterker haar
  • Toegenomen haardichtheid
  • Groei van nieuwe haren

Benieuwd naar de impact van haarfillers? Bekijk dan de foto’s op onze voor-en-na-pagina.

Haaruitval natuurlijk behandelen? Kies voor haarfillers bij Sarasin Clinic?

Het is beter voor je haar, hoofdhuid en lichaam om haarverlies met natuurlijke ingrediënten te behandelen. En dat betekent niet dat je met huis-tuin-en-keukenmiddeltjes aan de slag hoeft te gaan of voor een ingrijpende procedure hoeft te kiezen. Met haarfillers stimuleer je op een natuurlijke manier je eigen haargroei, met ingrediënten die van nature in het lichaam voorkomen. Boek daarom nu jouw afspraak bij onze kliniek in Gent of Beveren, eenvoudig via onze online agenda

Wil je eerst meer weten over haarfillers? Of is een haarfillerbehandeling niet geschikt en ben je op zoek naar advies op maat? Boek dan een gratis consultatie met één van onze specialisten. Door de jarenlange ervaring met het behandelen van haaruitval weten onze experts precies hoe onze behandelingen jou kunnen helpen.

 

Klanten geven ons 4,8 op 5!

Wie een behandeling met haarfillers in Gent wil laten uitvoeren is bij ons aan het juiste adres. Klanten geven ons gemiddeld een score van 4,8 op 5 voor onze diensten.

Haarfiller behandeling voor en na
resultaten bij vrouwen & mannen

Veelgestelde vragen over haaruitval natuurlijk behandelen

Is een haarfillerbehandeling pijnlijk?

Nee, de behandeling zorgt voor vrij weinig ongemak. De injecties kun je vergelijken met een paar speldenprikjes. Mocht je je hier toch zorgen over maken dan kan er in overleg met de arts wat verdovende gel worden aangebracht.

Hoe lang duurt het voordat ik resultaten zie?

Dit is per persoon afhankelijk, maar over het algemeen zijn de eerste verbeteringen na een aantal weken zichtbaar. De meeste resultaten zijn na ongeveer 3 à 4 maanden zichtbaar. Je haar ziet er voller en gezonder uit.

Hoeveel kosten haarfillers?

De prijs van een haarfillerbehandeling is afhankelijk van de zone die wordt behandeld en hoeveel sessies er nodig zijn. Je kunt een kleine zone (€ 200 per sessie), middelgrote (€ 300 per sessie) en grote zone (€ 400 per sessie) laten behandelen. De zones die behandeld zullen worden en de hoeveelheid sessies die nodig zijn, bepaal je samen met de arts en worden in je behandelplan opgenomen. Wil je meer weten? Bekijk dan onze prijzenpagina.

Hoe herken je haaruitval door stress? 

Haaruitval dat wordt veroorzaakt door stress kun je herkennen doordat je haar over je hele hoofd diffuus uitdunt. Er zitten bijvoorbeeld meer haren in je borstel tijdens het kammen en tijdens het wassen komen er meer haren in het putje terecht.

Wanneer herstelt plotselinge haaruitval?

Als je haaruitval veroorzaakt wordt door stress of hormonen, dan ontstaan er normaal gesproken nieuwe haartjes bij het begin van een nieuwe haarcyclus. Dit kan 4 tot 8 maanden duren, afhankelijk van de snelheid van je eigen haarcyclus. Haarfillers geven je hoofdhuid en de haarzakjes een boost en stimuleren zo dit proces.

Welk vitaminetekort zorgt voor haaruitval? 

Een vitaminen- of mineralentekort kan zorgen voor haaruitval, voornamelijk als het gaat om een tekort aan ijzer, vitamine D, zink, vitamine B12 en biotine. Elk van deze vitamines en mineralen spelen een belangrijke rol in de gezondheid van haarfollikels, de zuurstoftoevoer, de haargroei en het herstel. Door een gevarieerd dieet en eventueel supplementen kun je mogelijke tekorten effectief aanvullen.

100+

positieve reviews

2 dagen geleden

ingrid


Super. Een aanrader. Heel vriendelijk onthaal en prima werk geleverd. Dankjewel.

4 dagen geleden

Lampens


Vriendelijk onthaal en vriendelijke behandeling en goeie uitleg qua nabehandeling. Al super tevreden met het eerste resultaat.

11 dagen geleden

Yana


Heel vriendelijke ontvangst, voldoende uitleg, ontspannen sfeer, respectvolle behandeling!

1 maand geleden

Julie


Ik werd heel vriendelijk ontvangen kreeg ook duidelijke info in verband met de verzorging.
Ik zou de zaak zeker aanraden aan vrienden en familie.