Alles wat je moet weten over haaruitval: behandeling, procedure en resultaat

Merk je dat je steeds meer haar begint te verliezen? Het kunnen de genen zijn, langdurige stress, hormonen of een andere oorzaak. Ongeacht de oorzaak, het verliezen van je haar is een vervelende zaak. Gelukkig bestaan er meerdere oplossingen die je hierbij kunnen helpen. De meest effectieve en niet-invasieve behandeling tegen haarverlies is de innovatieve haarfillerbehandeling van de Sarasin Clinic.

In dit artikel leggen we je precies uit hoe haaruitval ontstaat, vergelijken we haarfillers met andere haaruitvalbehandelingen en geven we inzicht in de behandelingsprocedure. Ook bespreken we natuurlijk de resultaten die je kunt verwachten. Lees verder en ontdek hoe je haaruitval aanpakt.

Hoe ontstaat haaruitval?

Iedereen heeft te maken met haaruitval. We verliezen gemiddeld 60 tot 100 haren per dag; het is een natuurlijk onderdeel van de haarcyclus. Het normale proces van haargroei volgt een cyclus die drie fasen kent: de groeifase (anagene fase), de overgangsfase (katagene fase) en de rustfase (telogene fase). Normaal gesproken valt je haar uit tijdens de rustfase. Wanneer deze cyclus verstoord wordt door genetische factoren, hormonale disbalans, ziekte of zelfs stress kan dit leiden tot zichtbaar haaruitval. We spreken dan van Androgene Alopecia. 

De progressie van het haarverlies wordt gemeten aan de hand van de Norwood-schaal. Deze classificeert haaruitval in zeven fasen. Deze schaal helpt specialisten om de ernst van het haarverlies te beoordelen en de beste behandelingsstrategieën te bepalen. Het begint bij fase één, waar er minimale haaruitval is zonder zichtbare terugtrekking van de haarlijn. De schaal loopt tot en met fase zeven; hierbij is er sprake van significant haarverlies en een overgebleven "krans" van haar rond de zijkanten en achterkant van het hoofd.

hoe snel groeien haren bij haaruitval mannen en vrouwen

Wat kan je tegen haaruitval doen?

Er bestaan gelukkig meerdere oplossingen die in min of meerdere mate geschikt zijn, afhankelijk van de oorzaak, ernst en je persoonlijke voorkeuren. We nemen ze kort met je door.

Haarimplantaten

Het plaatsen van haarimplantaten is een van de meest bekende chirurgische behandelingen voor haarverlies. Bij deze procedure worden haarzakjes van een deel van het hoofd waar nog volop haar groeit (het donorgebied) geïmplanteerd in de kalende of dunner wordende gebieden. Deze methode staat bekend om zijn duurzaamheid en natuurlijk ogende resultaten. Daar staat tegenover dat het een invasieve procedure is die aanzienlijke hersteltijd vereist en potentieel ongemakkelijk kan zijn. Bovendien kunnen de kosten hoog oplopen, afhankelijk van de omvang van de behandeling.

Medicatie

Medicijnen tegen haaruitval, zoals Minoxidil (Rogaine) en Finasteride (Propecia) werken door de haargroei te stimuleren of het hormoon dihydrotestosteron (DHT) te blokkeren dat verantwoordelijk is voor het haarverlies. Deze medicijnen kunnen effectief zijn, maar ze vereisen langdurig dagelijks gebruik en kunnen bijwerkingen hebben, zoals jeuk, roodheid van de hoofdhuid of zelfs meer ernstige hormonale verstoringen. 

Natuurlijke remedies

Voor mensen die de voorkeur geven aan een minder agressieve benadering, kunnen natuurlijke remedies ondersteunend werken. Dit omvat supplementen zoals biotine, vitamine D, ijzer en zink, die de gezondheid van je haar bevorderen. Ook kunnen aanpassingen in het dieet en stressmanagementtechnieken helpen om de gezondheid van het haar te verbeteren. Hoewel deze oplossingen minder direct zijn, is het een fijn, minder invasief alternatief dan het slikken van medicatie en is het een mooie toevoeging op een andere behandeling.

Haarfillers

Haarfillers is een geweldig alternatief ten opzichte van andere haarverliesbehandelingen. Deze nieuwe en effectieve behandeling is gebaseerd op de innovatieve peptidentechnologie; een zorgvuldig samengestelde mix van hyaluronzuur en bioactieve peptiden worden door middel van injecties direct onder de hoofdhuid geplaatst. Hyaluronzuur is bekend om zijn hydraterende eigenschappen en speelt een cruciale rol in het behouden van een gezonde hoofdhuid en het ondersteunen van haargroei. De peptiden, zoals Decapeptide-10 en Oligopeptide-54, zijn specifiek geselecteerd voor hun vermogen om de haarfollikels te activeren en de celcommunicatie te verbeteren.

De werking van haarfillers is gebaseerd op het direct leveren van deze actieve ingrediënten aan de haarwortels via kleine injecties in de hoofdhuid. Dit stimuleert niet alleen de haargroei vanuit de wortel, maar verbetert ook de algehele gezondheid van de hoofdhuid door het verhogen van de bloedcirculatie en de beschikbaarheid van voedingsstoffen. Het resultaat is een zichtbare verbetering van haardichtheid en -structuur, waardoor het haar voller en gezonder wordt. Deze methode biedt een effectieve oplossing voor zowel mannen als vrouwen die kampen met haaruitval, zonder de noodzaak voor ingrijpende chirurgische procedures.

Voordelen van haarfillers

Haarfillers zijn een populaire en aantrekkelijke optie als je op zoek bent naar een veilige en effectieve oplossing. De behandeling biedt meerdere voordelen:

 • Snelle en effectieve behandeling: Haarfillers werken direct in de hoofdhuid waar ze essentiële voedingsstoffen leveren die haargroei stimuleren en haarfollikels voeden. Dit leidt snel tot zichtbare verbeteringen.
 • Minimaal invasief: In tegenstelling tot chirurgische opties zoals haartransplantaties, vereisen haarfillers geen sneden of langdurig herstel. Dit maakt ze ideaal voor mensen met een actieve levensstijl of die chirurgie willen vermijden.
 • Geen hersteltijd nodig: Een groot voordeel van haarfillers is dat ze geen downtime vereisen. Je kunt direct na de behandeling verder met je dag; erg praktisch dus. 
 • Natuurlijke resultaten: Haarfillers bieden een natuurlijke verbetering van de haardichtheid en gezondheid. 
 • Veilig en betrouwbaar: Haarfillers zijn veilig en hebben een laag risico op bijwerkingen. Als je terughoudend bent met medicatie, hormonale behandelingen of ingrijpende procedures, is een haarfillerbehandeling een betrouwbare keuze.

Voor wie is haaruitval behandeling geschikt?

Ben je 18 jaar of ouder en merk je dat je haar dunner wordt? Dan zijn haarfillers een goede keuze. Deze behandeling is ideaal voor iedereen die zijn haargroei natuurlijk wil stimuleren en de gezondheid van de hoofdhuid wil verbeteren, zonder pijnlijke ingrepen of langdurig herstel. Belangrijk om te weten is dat je nog wel actieve haarzakjes moet hebben.

Behandelingprocedure bij haarfillers 

De procedure voor haarfillers is ontworpen om snel, efficiënt en met minimaal ongemak te worden uitgevoerd. We nemen de behandeling stapsgewijs met je door zodat je precies weet wat je kunt verwachten.

Persoonlijke consultatie

Als eerste vindt er een persoonlijke consultatie plaats met je arts. Tijdens dit gesprek wordt je haar en je hoofdhuid grondig geanalyseerd. Op basis van deze analyse en jouw eigen wensen wordt er een persoonlijk behandelplan opgesteld. Hierin wordt ook opgenomen welke hoeveelheid fillers nodig is en wat de behandelfrequentie zal zijn. 

Injectieprocedure

Voordat de haarfillers worden geplaatst, wordt je hoofdhuid grondig ontsmet en voorbereid. Vervolgens zal de arts de injecties plaatsen. Dit wordt gedaan met een fijne naald. Je kunt een prikje of wat lichte druk voelen, maar het proces is verder niet pijnlijk. 

Evaluatie en follow-up

Direct na de injecties wordt er een korte evaluatie uitgevoerd om ervoor te zorgen dat alles volgens plan is verlopen. Een mogelijke vervolgafspraak wordt gepland en je arts vertelt je over wat je zelf kunt doen om de effecten van de behandeling te optimaliseren en mogelijke bijwerkingen te minimaliseren. Na 15 tot 20 minuten zit de behandeling erop en kun je gewoon weer verder met je dag.

Resultaten van haarfillerbehandeling

De timing en zichtbaarheid van de resultaten kunnen variëren afhankelijk van factoren zoals gezondheid van je hoofdhuid, de aard van je haaruitval en je algemene gezondheid. Over het algemeen beginnen patiënten binnen enkele weken na de eerste behandeling veranderingen te zien. De volgende resultaten kun je van haarfiller injecties verwachten:

 • Verdikking van het haar.
 • Toename van haardichtheid.
 • Verbetering van de haartextuur.
 • Stimulatie van nieuwe haargroei.
 • Vermindering van haaruitval.
 • Een gezondere en vollere haardos.

Nazorgtips van haarfillerbehandeling

Omdat de haarfillers met kleine injecties zijn geplaatst, kan het zijn dat er wat zwelling en roodheid ontstaat bij de prikgaatjes. Ook kunnen er mogelijk wat blauwe plekjes ontstaan. Wees gerust, dit zijn normale bijwerkingen en ze trekken binnen een paar dagen weer weg. Om dit herstelproces te stimuleren en de beste resultaten te behalen hebben we een aantal nazorgtips voor je.

48u. niet sporten

Vermijd zware lichamelijke inspanning de eerste 48 uur na je behandeling. Zo reguleer je de bloedstroom naar je hoofdhuid en verminder je mogelijke zwelling.

Kies voor zachte haarverzorging

Vermijd het gebruik van harde borstels en stijl je haar niet intensief. Ook stylingtools raden we de eerste week af.

Bescherm je hoofdhuid tegen de zon

Vooral de eerste 2 dagen na je behandeling is dit belangrijk. We raden je aan om uit de zon te blijven en niet een pet te dragen omdat dit de haarfollikels afsluit.

Kies nu voor haarfillers bij Sarasin Clinic

Klaar voor gezonder en dikker haar? Kies dan voor haarfillers bij de Sarasin Clinic; een veilige en effectieve behandeling die je helpt om haaruitval aan te pakken zonder de noodzaak voor ingrijpende chirurgie of de bijwerkingen van medicatie. Onze experts hebben meer dan 10 jaar ervaring met injectables en weten precies hoe ze met haarfillers jouw esthetische doelen kunnen behalen. Je afspraak boeken doe je heel eenvoudig via onze online agenda. Wil je eerst wat meer persoonlijk advies? Kies dan voor een gratis consultatie. We denken graag met je mee. 

 

Klanten geven ons 4,8 op 5!

Wie een behandeling met haarfillers in Gent wil laten uitvoeren is bij ons aan het juiste adres. Klanten geven ons gemiddeld een score van 4,8 op 5 voor onze diensten.

Haarfiller behandeling voor en na
resultaten bij vrouwen & mannen

Veelgestelde vragen over haaruitval behandeling

Wat kosten haarfillers?

De prijzen van haarfillers zijn afhankelijk van de grootte van de behandelzone. Deze worden berekend per sessie. Je betaalt €200 voor een kleine zone ter grootte van een handpalm (1 ml), €300 voor een middelgrote zone van twee handpalmen (2 ml), en €400 voor een grote zone van drie handpalmen (3 ml). Tijdens je consultatie krijg je een indicatie van de kosten en de grootte van de te behandelen zone.

Is de behandeling pijnlijk?

Nee, je hoeft je geen zorgen te maken over enig ongemak. Het is mogelijk dat je een lichte prikkel of druk voelt tijdens het plaatsen van de injecties, maar dit gevoel is snel weer weg. Mocht je het prettig vinden, dan kan in overleg wat verdovende gel worden aangebracht op de huid.

Wat doet hyaluronzuur met je haar?

Hyaluronzuur zorgt voor een gezonde hoofdhuid en stimuleert haargroei. Door de hoofdhuid te hydrateren ondersteunt het de elasticiteit en wordt de vochtbalans goed op peil gehouden. Dit zorgt voor voller en gezonder haar.

Kan er weer haargroei ontstaan op kale plekken?

Het succes van de behandeling hangt grotendeels af van de conditie en de gezondheid van de bestaande haarzakjes. Haargroei wordt gestimuleerd op kale plekken zolang de haarzakjes nog actief zijn.

Hoe kan ik mijn haargroei stimuleren?

Je kunt, naast het inplannen van een behandeling voor haarfillers, zelf veel doen om je haargroei te stimuleren. Denk bijvoorbeeld aan dieet rijk aan eiwitten, ijzer en vitamine C. Het helpt bij de productie van keratine, de basisproteïne van je haar. Ook helpt het voldoende drinken van water en het toevoegen van een supplement met vitamine B om de gezondheid van je haar te verbeteren.

Hoe vaak moet ik de behandeling herhalen voor het beste resultaat?

Dit is afhankelijk van je persoonlijke behoeften en doelen. We raden over het algemeen aan om in de beginperiode de haarfillerbehandeling om de paar maanden te herhalen. Daarna kunnen de sessies minder frequent worden, afhankelijk van hoe jouw haar reageert op de behandeling.

100+

positieve reviews

2 dagen geleden

ingrid


Super. Een aanrader. Heel vriendelijk onthaal en prima werk geleverd. Dankjewel.

4 dagen geleden

Lampens


Vriendelijk onthaal en vriendelijke behandeling en goeie uitleg qua nabehandeling. Al super tevreden met het eerste resultaat.

11 dagen geleden

Yana


Heel vriendelijke ontvangst, voldoende uitleg, ontspannen sfeer, respectvolle behandeling!

1 maand geleden

Julie


Ik werd heel vriendelijk ontvangen kreeg ook duidelijke info in verband met de verzorging.
Ik zou de zaak zeker aanraden aan vrienden en familie.