Haarimplantaties en haarfillers: wat is het verschil?

Sta je weleens voor de spiegel, hopend dat je haar de volgende dag ineens een stuk voller zal zijn? Velen van ons verlangen naar een weelderige haardos, maar worden geconfronteerd met de realiteit van dunner wordend haar. Gelukkig zijn er tegenwoordig oplossingen binnen handbereik. In dit artikel verdiepen we ons in haarimplantaties en vergelijken we het met het minder invasieve alternatief haarfillers.

Wat is een haarimplantatie?

Haarimplantaties zijn een geavanceerde toepassing van moderne esthetische geneeskunde, die een langdurige oplossing bieden voor het probleem van haarverlies. Door gebruik te maken van geavanceerde technieken en precisie, zijn haarimplantaties een duurzame oplossing met permanente, natuurlijk ogende resultaten.

Tegelijkertijd is het een invasieve procedure die een zekere mate van toewijding vraagt. Deze procedure gaat gepaard met aanzienlijke kosten, een lange hersteltijd en geen direct zichtbaar resultaat. Het eindresultaat van een haartransplantatie zal pas na 9 tot 12 maanden volledig zichtbaar zijn, wat vraagt om geduld en toewijding van de patiënt tijdens het herstelproces.

oogsten haarzakjes haarimplantatie sarasin clinic

Het oogsten van haarzakjes

De procedure begint met een consultatie waarbij een specialist de conditie van je haar en hoofdhuid beoordeelt. Er wordt gezocht naar een geschikt donorgebied waar het nieuwe haar geoogst zal worden. Dit is meestal aan de achterkant van het hoofd, omdat het haar daar nog vol en gezond is. Deze haarzakjes worden vervolgens geoogst met een techniek die de haarfollikel intact laat. 

haarimplantatie sarasin clinic

De haarimplantatie

Na de oogst volgt de transplantatie. De haarzakjes worden met precisie geplaatst in de dunner wordende of kale gebieden. Dit gebeurt één voor één. Dat betekent dat de procedure veel tijd kost; dit kan variëren van 4 tot 8 uur per sessie. Onderschat het dus niet; het is een lange zit. Tegelijkertijd zorgt het ervoor dat er aandacht besteed wordt aan detail en dus: een natuurlijk resultaat. Wat daarnaast bijzonder is aan een haarimplantatie, is dat de geïmplanteerde haren blijven doorgroeien. De procedure is invasief maar tegelijkertijd levert het een duurzame oplossing voor haarverlies. 

Een effectieve maar invasieve ingreep

Deze effectieve maar langdurige ingreep is een prachtige oplossing, maar de keuze voor deze ingreep komt wel met bepaalde overwegingen. Het is een chirurgische procedure; dat betekent een langere hersteltijd dan minder invasieve procedures. Daarnaast kunnen de kosten oplopen en, als de procedure niet vlekkeloos verloopt, kunnen de resultaten tegenvallen. Het succes hangt af van de vaardigheid van de specialist en de kwaliteit van je donorgebied. Belangrijk om in overweging te nemen dus! We hebben daarom de belangrijkste punten kort voor je op een rij gezet. 

  • Langdurige sessies. Haarimplantaties vragen om een aanzienlijke tijdsinvestering, waarbij elke sessie 4 tot 8 uur duurt. 

  • Deskundige behandeling. Meer dan alleen een procedure; het is precisiewerk door deskundigen voor een blijvend resultaat.

  • Langere hersteltijd. Het is een invasieve procedure en dat vraagt om een langer herstel. 

  • Natuurlijk resultaat. Na de hersteltijd zijn de haarimplantaties niet te onderscheiden van je natuurlijke haar.

  • Duurzame oplossing. De haren blijven doorgroeien na de implantatie. 

Wat is het verschil met haarfillers

In tegenstelling tot haarimplantaties blinken haarfillers uit in hun efficiëntie en gebruiksgemak. Deze methode gebruikt injecties om haargroei te stimuleren, een proces dat slechts enkele minuten duurt per sessie. Daarnaast is er vrijwel geen hersteltijd nodig, waardoor je zonder vertraging je dagelijkse leven kunt voortzetten. Het grootste verschil? Terwijl haarimplantaties een duurzame, eenmalige oplossing zijn, kunnen haarfillers naar wens worden bijgesteld, waardoor ze een flexibele optie zijn voor diegenen die hun look willen finetunen zonder permanente veranderingen.

Hoe werken haarfillers?

Een haarfillerbehandeling begint met een grondige analyse van je hoofdhuid en haar door onze deskundige artsen. Op basis hiervan wordt een gepersonaliseerd behandelplan opgesteld. Vervolgens wordt het uniek gepatenteerd complex van 7 peptiden en hyaluronzuur met een zeer fijne naald in de hoofdhuid gespoten. Ook deze behandeling is precisiewerk omdat de fillers precies op het niveau van de haarfollikels worden ingebracht. Deze doelgerichte aanpak stimuleert niet alleen de haargroei maar verbetert ook de algehele gezondheid van je haar en hoofdhuid. Na een behandeling kan het zijn dat je de 72 uur erna wat bijwerkingen ervaart, zoals lichte roodheid of irritatie. 

Wat zijn de voordelen?

Een van de grootste voordelen van haarfillers ten opzichte van haarimplantaties is de afwezigheid van een lange herstelperiode. De behandeling is snel, nagenoeg pijnloos en je kunt direct verder met je bezigheden die dag. Bovendien is het risico op complicaties aanzienlijk lager. Deze aspecten maken haarfillers een aantrekkelijke optie. Als je op zoek bent naar een minder invasieve oplossing voor haarverlies. 

Haarfillers bieden ook flexibiliteit. Afhankelijk van je behoeften en verwachtingen, kunnen behandelingen worden aangepast voor de beste resultaten. In tegenstelling tot haarimplantaties zijn onderhoudsbehandelingen wel nodig om de resultaten te behouden. Dit zorgt tegelijkertijd voor een stukje flexibiliteit om je haardichtheid te verbeteren wanneer jou dat uitkomt, zonder dat je een permanente verandering aan je uiterlijk ondergaat. 

Wil je weer controle over je haarverlies krijgen en de effecten van kaalheid minimaliseren? Boek een gratis consultatie bij Sarasin Clinic en wij stellen samen een persoonlijk behandelplan op.

Kiezen tussen haarimplantaties en haarfillers

Wat is de beste oplossing voor jou? Kiezen tussen haarimplantaties en haarfillers betekent dat je een afweging maakt tussen een permanente, chirurgische oplossing en een flexibele, non-invasieve behandeling. Beide hebben hun unieke voordelen; uiteindelijk hangt de keuze af van je persoonlijke voorkeuren, de fase van het haarverlies, en de gewenste resultaten. We hebben de twee behandelingen voor je op een rij gezet zodat je de beste keuze kunt maken voor jouw situatie. 

Kenmerk

Haarimplantaties

Haarfillers

Procedure


Tijdsduur


HersteltijdResultaat

Chirurgisch, waarbij haarzakjes worden geoogst en getransplanteerd.

Langdurige sessies variërend van 4 tot 8 uur per sessie.

Langere herstelperiode nodig, vanwege de invasiviteit van de procedure.


Biedt een duurzame, eenmalige oplossing met natuurlijk ogende resultaten die doorgroeien.

Niet-invasief, met injecties van een complex van  peptiden en hyaluronzuur direct in de hoofdhuid.

Korte sessies, meestal enkele minuten per behandeling.


Geen tot een korte herstelperiode. Mogelijk enige roodheid en irritatie de eerste 72 uur na de behandeling. 

Biedt flexibiliteit met aanpasbare resultaten; onderhoudsbehandelingen zijn nodig om de effecten te behouden.

Haarfillers bij Sarasin Clinic

Uiteindelijk draait het allemaal om wat het beste past bij jou en je wensen. 

Nog niet helemaal zeker welke behandeling het meest geschikt is? Dat begrijpen we volledig. Elk haar is uniek, en daarom staan we bij Sarasin Clinic klaar om je persoonlijk te adviseren. Boek nu eenvoudig een consultatie via onze online agenda. Onze experts nemen de tijd om jouw situatie te begrijpen en werken samen met jou aan een plan dat perfect aansluit bij jouw wensen en mogelijkheden.

 

Klanten geven ons 4,8 op 5!

Wie een behandeling met haarfillers in Gent wil laten uitvoeren is bij ons aan het juiste adres. Klanten geven ons gemiddeld een score van 4,8 op 5 voor onze diensten.

Haarfiller behandeling voor en na
resultaten bij mannen en vrouwen

FAQ haarimplantatie

Hoe lang duurt een haarimplantaatbehandeling?

Over het algemeen kan een volledige haarimplantaatsessie tussen de 4 tot 8 uur duren. Het is belangrijk op te merken dat elke cliënt uniek is, en daarom wordt tijdens een persoonlijke consultatie bij Sarasin Clinic een nauwkeuriger tijdsbestek geboden op basis van je individuele situatie en behoeften.

Is er een verschil in verzorging na de behandeling tussen haarimplantaties en haarfillers?

Ja, het verschil in nazorg tussen haarimplantaties en haarfillers is aanzienlijk. Na een haarimplantatieprocedure is een zorgvuldige nazorg nodig om optimale genezing en groei van de getransplanteerde haarzakjes te waarborgen. Dit kan variëren van het vermijden van bepaalde activiteiten tot het volgen van specifieke wasinstructies. Haarfillers daarentegen vereisen veel minder nazorg, met weinig tot geen downtime. Veel cliënten waarderen de non-invasiviteit van haarfillers, waardoor ze een populaire keuze zijn voor mensen op zoek naar een minder veeleisende behandeling voor haarverdikking.

Kan ik kiezen voor haarfillers na eerder haarimplantaties te hebben gehad?

Absoluut, en in feite kiezen veel mensen voor haarfillers als een aanvullende behandeling na het ondergaan van haarimplantaties. Haarfillers zijn uitstekend geschikt om de algehele haardichtheid en de gezondheid van het haar en de hoofdhuid te verbeteren. Dit kan bijzonder voordelig zijn in gebieden die misschien niet zo dicht begroeid zijn door de haarimplantaties of als een manier om het uiterlijk en de kwaliteit van zowel je natuurlijke haar als de geïmplanteerde lokken te versterken. Bij Sarasin Clinic adviseren we je graag over hoe haarfillers kunnen worden ingezet om jouw specifieke haarverliesproblemen aan te pakken en te complementeren wat al bereikt is met haarimplantaties.

100+

positieve reviews

2 dagen geleden

ingrid


Super. Een aanrader. Heel vriendelijk onthaal en prima werk geleverd. Dankjewel.

4 dagen geleden

Lampens


Vriendelijk onthaal en vriendelijke behandeling en goeie uitleg qua nabehandeling. Al super tevreden met het eerste resultaat.

11 dagen geleden

Yana


Heel vriendelijke ontvangst, voldoende uitleg, ontspannen sfeer, respectvolle behandeling!

1 maand geleden

Julie


Ik werd heel vriendelijk ontvangen kreeg ook duidelijke info in verband met de verzorging.
Ik zou de zaak zeker aanraden aan vrienden en familie.