Haartransplantatie: voor iedereen een volle bos haar?

Haartransplantatie lijkt misschien de ultieme oplossing voor dun haar, kale plekken of een terugtrekkende haarlijn. Het kan vervelend zijn als je haardos niet meer is wat het ooit geweest is, maar het hoeft je leven niet te bepalen. Maar wat als er een minder ingrijpende manier is om je droom van een volle bos haar te realiseren? Een manier die veilig, effectief en zonder de stress van een chirurgische ingreep komt? Die optie bestaat en is dichterbij dan je denkt – maak bij Sarasin Clinic kennis met de mogelijkheden van haarfillers. Hair care is self-care.

Hoe werkt een haartransplantatie?

Heb je ooit gedacht aan het feit dat een haartransplantatie wellicht de oplossing kan zijn voor jouw dunner wordende haar? Deze procedure verplaatst haar van waar je het in overvloed hebt naar waar je het nodig hebt. Artsen nemen donorhaar, vaak van de achterkant van je hoofd, en transplanteren dit naar de kalende gebieden. Dit klinkt heel mooi, maar een haartransplantatie is zeker niet voor iedereen weggelegd. Een haartransplantatie vereist namelijk een goede donorhaardichtheid, geduld voor het groeiproces en, laten we eerlijk zijn, een flinke investering en lang herstel.

Wat is een alternatief voor haartransplantatie?

Niet iedereen is klaar voor de stap naar een haartransplantatie. Gelukkig bestaat er een goed alternatief: haarfillers. Deze behandeling biedt een minder invasieve oplossing voor haarverlies zonder de noodzaak van chirurgie, zoals bij een haartransplantatie. Ideaal voor diegenen die hun haar willen verdichten en de gezondheid van hun hoofdhuid willen verbeteren zonder onder het mes te gaan.

Wat is het verschil tussen haarfillers en haartransplantatie?

Het grootste verschil? Invasiviteit. Een haartransplantatie is een chirurgische ingreep met alle bijbehorende risico's en hersteltijd. Haarfillers daarentegen zijn niet-chirurgisch, met weinig tot geen herstelperiode. Terwijl transplantatie haren verplaatsen, verrijken fillers je bestaande lokken en stimuleren nieuwe groei. Beide hebben hun plaats, maar haarfillers bieden een toegankelijke, veilige optie voor velen.

Benieuwd of haarfillers de juiste keuze voor jou zijn? Boek online een gratis consultatie bij Sarasin Clinic en ontdek de mogelijkheden!

Hoe werken haarfillers?

Haarfillers werken door een krachtige cocktail van groeifactoren en vitaminen direct in de hoofdhuid te injecteren. Deze magische mix voedt de haarzakjes van binnenuit, stimuleert haargroei en vermindert haaruitval. Deze snelle en veilige procedure biedt niet alleen een boost voor je haargroei, maar draagt ook bij aan een verbeterd zelfvertrouwen door de zichtbare verbetering van je haardos. Resultaten zijn vaak al op korte termijn merkbaar. Laten we eens kijken wat haarfillers zo effectief maakt:

 • Vierledige werking: Haarfiller injecties zorgen voor een intensieve behandeling in de hoofdhuid.
 • Samenstelling van haarfillers: Hyaluronzuur (0,7%): Biedt hydratatie en ondersteunt de gezondheid van de hoofdhuid. PBS (fosfaatgebufferde zoutoplossing): Helpt bij het transporteren van de actieve ingrediënten. 7 gepatenteerde peptiden: Inclusief Decapeptiden 10, Oligopeptide-54, en Octapeptide-11, stimuleren de haargroei en versterken de haarfollikels.
 • Peptiden als signaalgevers: Natuurlijk voorkomende moleculen die de communicatie tussen huidcellen bevorderen, essentieel voor het herstel en de groei van haar.
 • Natuurlijke procesnabootsing: Door het lichaam te ondersteunen bij het aanmaken van peptiden, vergelijkbaar met jongere jaren, wordt de haargroei gestimuleerd en haarverlies verminderd.

Deze aanpak biedt een veilige en effectieve manier om niet alleen de symptomen van haarverlies aan te pakken maar ook de onderliggende oorzaken. En dat zonder chirurgische ingreep zoals bij een haartransplantatie. Met onze haarfillers die zowel voor mannen als vrouwen geschikt zijn, kies je voor een behandeling die zich richt op het verbeteren van de haardichtheid en het bevorderen van een gezonde hoofdhuid.

Haarfiller behandeling bij Sarasin Clinic

Bij Sarasin Clinic bieden we haarfiller behandelingen aan die speciaal zijn ontworpen om aan de unieke behoeften van elke patiënt te voldoen. Deze geavanceerde methode biedt een doeltreffende oplossing voor ieder man of vrouw die op zoek is naar een vollere haardos zonder de noodzaak van een chirurgische ingreep voor een haartransplantatie. 

Onderstaand een overzicht van wat je mag verwachten bij een haarfiller behandeling bij Sarasin Clinic:

Doelgerichte aanpak

Richt zich specifiek op gebieden die verdichting nodig hebben.

Snelle procedure

Klaar in slechts een paar uur met minimale hersteltijd.

Zichtbare resultaten

Vele patiënten zien verbetering binnen enkele weken.

Veilig en effectief

Een niet-chirurgische oplossing met langdurige resultaten.

De krachtige vierledige actie van onze haarfillers

Onze haarfillers bieden een effectieve aanpak voor haarverlies, met een veelzijdige werking gericht op het stimuleren van haargroei en het versterken van je haar. Hierbij een overzicht van hoe deze behandeling te werk gaat:

haarfiller resultaat sarasin clinic gent
 • Stimulatie van haargroei: De peptiden in haarfillers stimuleren de haarzakjes direct, wat leidt tot de groei van nieuw haar. Deze peptiden, zoals Decapeptiden 10 en Oligopeptide-54, bootsen natuurlijke groeisignalen na die de haarfollikels activeren.
 • Verbetering van haardichtheid: Door het verbeteren van de gezondheid en functie van de haarfollikels, helpen haarfillers de dichtheid van het haar te verhogen. Dit resulteert in voller uitziend haar.
 • Vermindering van haaruitval: De formule helpt ook bij het verminderen van haaruitval door de haarwortels te versterken. Octapeptide-11 en Decapeptide-28 zijn voorbeelden van peptiden die helpen de haarwortels te verankeren en haaruitval te verminderen.
 • Voeding en hydratatie van de hoofdhuid: Hyaluronzuur, bekend om zijn hydraterende eigenschappen, voedt de hoofdhuid en verbetert de algehele gezondheid van de haarzakjes. Een gezonde hoofdhuid is van belang voor het ondersteunen van duurzame haargroei.

Deze gecombineerde werking zorgt ervoor dat haarfillers bij vrouwen en mannen een effectieve behandeling zijn voor haarverlies en dunner wordend haar. Dit door niet alleen het uiterlijk van het haar te verbeteren, maar ook door het aanpakken van de biologische factoren die bijdragen aan haargroei en -verlies.

Waarom kiezen voor haarfillers bij dunner wordend haar?

Het moment dat je realiseert dat je haar dunner wordt, kan ontmoedigend lijken. Je kijkt in de spiegel en vraagt je af wanneer de verandering begon en, belangrijker nog, hoe je het kunt stoppen of zelfs omkeren. Haarverlies, beïnvloed door genetica, levensstijl, en gezondheid, vraagt om een doordachte aanpak. Haarfillers vormen een hoopvolle oplossing in deze situatie:

 • Gerichte behandeling: Haarfillers bieden een specifieke aanpak voor dunner wordend haar door rechtstreeks op de hoofdhuid in te werken waar het meest nodig is.
 • Veilig en minimaal invasief: In tegenstelling tot meer ingrijpende methoden zoals haartransplantaties, zijn haarfillers veilig, snel en vereisen geen hersteltijd.
 • Natuurlijke groeistimulatie: De actieve bestanddelen in haarfillers, zoals peptiden en hyaluronzuur, stimuleren natuurlijke haargroei en verbeteren de gezondheid van de hoofdhuid.
 • Langdurige verbeteringen: Haarfillers zorgen met een reeks behandelingen voor een verhoogde haardichtheid en verminderde haaruitval.

Onze uiterlijke verschijning heeft een grote impact op ons welzijn en hoe anderen ons zien. Haarfillers bieden een mogelijkheid om weer grip te krijgen op haarverlies en met zelfverzekerdheid vooruit te blikken.

Ben je klaar om de eerste stap te zetten naar een vollere haardos? Neem contact op met Sarasin Clinic en ontdek hoe onze haarfillers je helpen om je natuurlijke schoonheid en zelfvertrouwen te herwinnen.

Voor en na: zichtbare resultaten met haarfillers

De impact van haarfillers gaat verder dan alleen woorden; de voor en na resultaten spreken voor zich. Patiënten die kiezen voor deze behandeling bij Sarasin Clinic ervaren een opmerkelijke verandering. Niet alleen zien ze een significante toename in haardichtheid, maar ook een verbetering in de algehele gezondheid en uitstraling van hun haar. Foto's voor en na de behandeling geven de resultaten van onze haarfiller behandelingen weer - van dunner wordende plekken die weer tot leven komen, tot lokken die stralen van vitaliteit. 

Wil je deze verandering zelf ervaren zonder een haartransplantatie te ondergaan? Neem contact met ons op voor meer informatie over hoe onze haarfillers jou helpen je haarverlies om te zetten in haargroei.

Ervaar haarvernieuwing bij Sarasin Clinic

Bij Sarasin Clinic bieden we geavanceerde haarfiller behandelingen aan, perfect voor iedereen die droomt van dikker, gezonder haar zonder de ingrijpende stap van een haartransplantatie. Bovendien hanteren we een transparant prijzen beleid. Ons team van experts staat klaar om jouw haartransformatie te begeleiden met de meest geavanceerde technieken.

Klanten geven ons 4,8 op 5!

Wie een behandeling met haarfillers in Gent wil laten uitvoeren is bij ons aan het juiste adres. Klanten geven ons gemiddeld een score van 4,8 op 5 voor onze diensten.

Open & transparant

Haarfiller prijzen per zone

Kleine zone

Haarfiller kleine behandelzone

haarbehandeloppervlakte =
1 handpalm = 1 ml

€200

per sessie

MIDDELGROTE zone

Haarfiller middelgrote behandelzone

haarbehandeloppervlakte =
2 handpalmen = 2 ml

€300

per sessie

GROTE zone

Haarfiller grote behandelzone

haarbehandeloppervlakte =
3 handpalmen = 3 ml

€400

per sessie

FAQ over haartransplantatie

Is een haartransplantatie permanent?

Ja, een haartransplantatie biedt een permanente oplossing voor haarverlies. Tijdens deze procedure worden haarfollikels van een deel van het hoofd verplaatst naar kalende of dunner wordende gebieden. De getransplanteerde haarfollikels blijven haar produceren in hun nieuwe locatie voor de rest van je leven.

Zijn er minder ingrijpende alternatieven voor haartransplantatie?

Absoluut, haarfillers vormen een uitstekend alternatief voor wie op zoek is naar minder ingrijpende opties. Ze vereisen geen chirurgie en bieden een snelle, veilige manier om haargroei te stimuleren en haaruitval te verminderen door middel van directe injecties in de hoofdhuid.

Hoe snel kan ik resultaten verwachten van haarfillers?

Veel patiënten zien al binnen enkele weken na hun haarfiller behandeling verbeteringen. Het volledige effect wordt meestal zichtbaar na een reeks van tenminste 4 behandelingen, waarbij zowel de haardichtheid als de gezondheid van de hoofdhuid significant verbeterd.

Is een haartransplantatie pijnlijk?

Hoewel haartransplantaties onder lokale verdoving worden uitgevoerd om ongemak te minimaliseren, ervaren patiënten na de procedure pijn en ongemak. Gezien het een chirurgische ingreep betreft, komt pijn vaak voor en is het herstel oncomfortabel, wat voor velen een belangrijk nadeelpunt is. Daarom is haarfiller een beter alternatief, omdat de hersteltijd veel korter is en het minder pijnlijk is.

Waarom zou ik een haartransplantatie overwegen?

Hoewel een haartransplantatie een permanente oplossing voor haarverlies biedt, is het een aanzienlijk ingrijpende en kostbare optie. Voor diegenen die een niet-chirurgisch alternatief zoeken met minder risico's en ongemak, bieden haarfillers een effectieve en veilige manier om haargroei te stimuleren en haaruitval te verminderen.

Wat zijn de mogelijke complicaties van een haartransplantatie?

De complicaties van een haartransplantatie kunnen infecties, littekenvorming, en het niet natuurlijk ogen van het getransplanteerde haar omvatten. Deze risico's, samen met de lange herstelperiode, maken haarfillers een aantrekkelijk alternatief voor velen die op zoek zijn naar verbetering van de haardichtheid zonder de noodzaak van chirurgie.

100+

positieve reviews

2 dagen geleden

ingrid


Super. Een aanrader. Heel vriendelijk onthaal en prima werk geleverd. Dankjewel.

4 dagen geleden

Lampens


Vriendelijk onthaal en vriendelijke behandeling en goeie uitleg qua nabehandeling. Al super tevreden met het eerste resultaat.

11 dagen geleden

Yana


Heel vriendelijke ontvangst, voldoende uitleg, ontspannen sfeer, respectvolle behandeling!

1 maand geleden

Julie


Ik werd heel vriendelijk ontvangen kreeg ook duidelijke info in verband met de verzorging.
Ik zou de zaak zeker aanraden aan vrienden en familie.