Haaruitval & Stress

We weten allemaal hoe overweldigend stress kan aanvoelen. Het effect ervan op onze gezondheid en uiterlijk is niet te onderschatten. Heb je gemerkt dat je haar dunner wordt of dat je meer haar verliest dan gewoonlijk? Dan kan het goed zijn dat dat komt door stress. In dit artikel nemen we je mee in hoe haaruitval door stress precies werkt. En nog beter: welke oplossingen er zijn. Want extra stress door haaruitval is natuurlijk niet nodig. 

De invloed van stress op je haar

Stress veroorzaakt een verhoogde productie van het hormoon cortisol in je lichaam. Langdurige blootstelling aan stress kan ervoor zorgen dat je haarfollikels te vroeg in de rustfase komen en uitvallen. Het hormoon zet de haarfollikels in een slaapstand, waardoor nieuwe haartjes hun weg naar de oppervlakte niet meer vinden. De natuurlijke cyclus van je haar wordt dus verstoord. Dit fenomeen wordt ook wel Telogeen Effluvium genoemd. Ook kan stress ervoor zorgen dat de doorbloeding naar je hoofdhuid vermindert. Als resultaat vind je meer haren in je borstel, wordt je haar dunner en krijg je mogelijk kale plekjes op je hoofd. Meestal neemt de haaruitval toe 2 of 3 maanden na een stressvolle gebeurtenis.

Zowel mannen als vrouwen kunnen last hebben van Telogeen Effluvium. Stress is namelijk een universele trigger voor haaruitval. Toch zit er een verschil in hoe de effecten en patronen bij mannen en vrouwen tot uiting komen. 

Haaruitval door stress bij mannen

Bij mannen wordt haaruitval door stress vaak gekenmerkt door het terugwijken van de haarlijn en dunner wordend haar op de kruin, een patroon dat bekendstaat als 'mannelijke kaalheid' of Androgenetische Alopecia. Deze vorm van haaruitval wordt verergerd door het hormoon dihydrotestosteron (DHT), waarvan de productie kan toenemen als gevolg van stress.

haaruitval stress mannen

Haaruitval door stress bij vrouwen

Vrouwen ervaren daarentegen een meer diffuse vorm van haarverlies over de gehele hoofdhuid, zonder noodzakelijkerwijs terugwijkende haarlijnen of kale plekken. Dit verschil wordt vaak toegeschreven aan hormonale variaties en hoe de haarfollikels op deze hormonen reageren. 

Ongeacht het geslacht, de impact van stress op het haar kan aanzienlijk zijn. Het is belangrijk om te erkennen dat deze patronen van haaruitval ook een zilveren randje hebben: ze zijn omkeerbaar met de juiste stressmanagementtechnieken en haarfillerbehandelingen.

haaruitval stress vrouwen sarasin clinic

Haarfillers: de oplossing bij haaruitval door stress

Haarfillers bieden een effectieve manier om niet alleen je haar er beter uit te laten zien, ze leggen ook een gezonde basis voor toekomstige groei. Of je nu te maken hebt met de eerste tekenen van haarverlies of al jaren zoekt naar een oplossing: haarfillers kunnen een belangrijke stap zijn op weg naar het herwinnen van je mooie lokken en je zelfvertrouwen.

Haarfillers zijn een geavanceerde technologische doorbraak in de behandeling van haarverlies. Bij de haarfillerbehandeling van Sarasin wordt er gebruik gemaakt van een synergetische combinatie van hyaluronzuur, een lichaamseigen substantie, en zeven speciaal ontwikkelde gepatenteerde peptiden:

 • Decapeptide-10 (CG-Keramin2): voedt de hoofdhuid en de haarwortel.
 • Octapeptide-11 (CG-Seperin): remt de door stress geïnduceerde celdood af.
 • Octapeptide-2 (Prohairin-β4): stimuleert de haargroei door stamcellen in de haarfollikels te (her)activeren.
 • Decapeptide-18 (CG-WINT): verantwoordelijk voor de generatie van nieuwe haarzakjes.
 • Decapeptide-28 (CG-Rehairin): vertraagt het haaruitvalproces.
 • Oligopeptide-54 (CG-Nokkin): helpt bij het afremmen van haarverlies.
 • Oligopeptide-71 (CG-Edrin): bevordert de haargroei.

Deze formule is ontworpen om de haargroei te stimuleren en haarverlies te minimaliseren. De peptiden werken synergetisch om de hoofdhuid te voeden, de haarfollikels te versterken en nieuw haar te laten groeien.

Wat zijn de resultaten van haarfillers?

Het ondergaan van een haarfillerbehandeling voor stressgerelateerd haarverlies levert meerdere voordelen op, zowel op het gebied van de gezondheid van je haar als voor je zelfvertrouwen. We hebben ze kort voor je op een rij gezet. 

 • Directe verbetering van haardichtheid en -dikte. Veel cliënten merken al na de eerste behandeling een opmerkelijk verschil.
 • Stimulering van nieuwe haargroei. De actieve bestanddelen in de haarfillers wekken slapende haarfollikels tot leven.
 • Gezondere hoofdhuid. De mix van hyaluronzuur en peptiden zorgt voor een verbeterde doorbloeding en voeding van de hoofdhuid.
 • Een boost voor je zelfvertrouwen. Naast de zichtbare verbeteringen van je haar, draagt de hernieuwde haargroei en -dikte bij aan een verbeterd zelfbeeld. 

Haarfiller behandeling voor en na
resultaten bij mannen en vrouwen

Boek nu je afspraak bij Sarasin Clinic

Klaar om de eerste stap te zetten naar een vollere bos haar en meer zelfvertrouwen? Bezoek onze online agenda en plan vandaag nog je afspraak in voor een haarfillerbehandeling. Wil je eerst meer weten over de mogelijkheden of ben je op zoek naar persoonlijk advies? Kies dan voor de gratis consultatie. Bij Sarasin Clinic denken we graag met je mee om de beste oplossing voor jouw haar en welzijn te vinden. Samen zetten we de stap naar een gelukkiger jij.

 

Klanten geven ons 4,8 op 5!

Wie een behandeling met haarfillers in Gent wil laten uitvoeren is bij ons aan het juiste adres. Klanten geven ons gemiddeld een score van 4,8 op 5 voor onze diensten.

FAQ haaruitval door stress

Hoe ziet een haarfillerbehandeling eruit?

Tijdens een haarfillerbehandeling injecteert een gespecialiseerde arts de filler direct in de hoofdhuid op de gebieden die het meest zijn getroffen door haarverlies. Deze minder invasieve procedure is snel, vereist weinig tot geen hersteltijd en biedt langdurige resultaten. Je kunt als cliënt verwachten dat je hoofdhuid binnen één sessie verbetert en dat je haar na slechts één behandeling sterker en dikker wordt.

Hoe lang duurt het voordat ik resultaten zie?

Wanneer de eerste resultaten van je behandelingen zichtbaar worden, is afhankelijk van de individuele conditie van je haar en hoofdhuid bij aanvang. Vele cliënten ervaren merkbare verbeteringen in de haardichtheid en -textuur binnen enkele weken na hun eerste sessie. Voor de meest opvallende en langdurige resultaten raden we je een volledig behandelplan aan, bestaande uit meerdere sessies. Geduld en consistentie zijn hierbij sleutelwoorden; je inzet wordt beloond met een vollere, gezondere haardos.

Zijn er bijwerkingen verbonden aan haarfiller behandelingen?

Haarfillerbehandelingen zijn veilig en minder invasief. Toch komt het soms voor dat, net zoals bij elke cosmetische procedure, sommige cliënten lichte bijwerkingen ervaren. Deze kunnen bestaan uit roodheid, zwelling, of gevoeligheid op de injectieplaatsen. Deze symptomen zijn meestal mild van aard en verdwijnen binnen enkele dagen. Zorg ervoor dat je de aanwijzingen na de behandeling opvolgt. Zorgen over mogelijke bijwerkingen? Bespreek deze dan met je specialist om het risico te minimaliseren. 

Wat kan ik naast haarfillers nog meer doen tegen haaruitval door stress?

Het effectief beheren van stress is cruciaal om stressgerelateerd haarverlies te voorkomen en de effectiviteit van haarfillerbehandelingen te verhogen. Integreer daarom regelmatig lichaamsbeweging in je routine, om het stresshormoon te verminderen. Mindfulness-praktijken zoals meditatie, yoga of diepe ademhalingsoefeningen helpen hier ook bij. Zorg daarnaast voor een gebalanceerd dieet rijk aan essentiële voedingsstoffen die de gezondheid van het haar ondersteunen, waaronder omega-3 vetzuren, eiwitten en vitamines. Deze gecombineerde aanpak helpt niet alleen bij het verminderen van stress, maar optimaliseert ook de omstandigheden voor de haarfillers om hun werk te doen, waardoor je de beste resultaten behaalt in je strijd tegen haarverlies.

100+

positieve reviews

2 dagen geleden

ingrid


Super. Een aanrader. Heel vriendelijk onthaal en prima werk geleverd. Dankjewel.

4 dagen geleden

Lampens


Vriendelijk onthaal en vriendelijke behandeling en goeie uitleg qua nabehandeling. Al super tevreden met het eerste resultaat.

11 dagen geleden

Yana


Heel vriendelijke ontvangst, voldoende uitleg, ontspannen sfeer, respectvolle behandeling!

1 maand geleden

Julie


Ik werd heel vriendelijk ontvangen kreeg ook duidelijke info in verband met de verzorging.
Ik zou de zaak zeker aanraden aan vrienden en familie.