Haarverlies bij vrouwen

Heb je last van haaruitval? Steeds meer haren die in je borstel blijven zitten? Het is iets om kopzorgen van te krijgen. Veel vrouwen ervaren haarverlies op een bepaald moment in hun leven. Het geeft aan dat er onderliggende gezondheidskwesties spelen zoals hormonale disbalans of langdurige stress. Wil je weten hoe dit komt en wat je er tegen kunt doen? In dit artikel vertellen we je alles wat je moet weten over haarverlies bij vrouwen. We bespreken wat haaruitval precies is, de fasen van haaruitval en wat je kunt doen om je haardos te herstellen. 

Wat is haarverlies bij vrouwen?

Haarverlies bij vrouwen is niet alleen een fysieke manifestatie van haren die uitvallen; het is vaak een spiegel van je interne welzijn. De oorzaak van het verlies van onze lokken geeft een signaal af over onze gezondheid, emoties en de stressniveaus waarmee we te maken hebben. In tegenstelling tot haarverlies bij mannen, waar haaruitval meestal volgens een herkenbaar patroon verloopt, kan het bij vrouwen diffuus zijn, wat het lastiger maakt om te diagnosticeren en behandelen. Het is een teken dat er iets niet in balans is - of het nu gaat om stress, gezondheid, of hormonale schommelingen.  

Wat voor soorten haarverlies zijn er?

  • Androgenetische Alopecia. Dit is het meest voorkomende type haarverlies dat zowel mannen als vrouwen treft, vaak erfelijk bepaald. Het kenmerkt zich door een geleidelijke vermindering van de haardikte, vooral op de kruin en aan de voorzijde van de hoofdhuid, wat vaak wordt gezien als een natuurlijk onderdeel van het ouder worden.
  • Telogene Effluvium. Een vorm van haarverlies waarbij een plotselinge of ernstige stressfactor - zoals ziekte, emotionele stress, of hormonale veranderingen - ervoor zorgt dat grote aantallen haren in de rustfase gaan en vervolgens uitvallen. Dit kan resulteren in algemene haaruitdunning zonder duidelijke kale plekken.
  • Alopecia Areata. Dit is een auto-immuunziekte waarbij het immuunsysteem per ongeluk de haarfollikels aanvalt, wat leidt tot ronde, gladde kale plekken op de hoofdhuid. Het kan plotseling optreden en varieert sterk in ernst, van kleine plekken tot volledige haaruitval op de hoofdhuid of het gehele lichaam.
  • Frontale Fibroserende Alopecia. Dit type haarverlies treedt meestal op bij postmenopauzale vrouwen en wordt gekenmerkt door een terugtrekkende haarlijn.
hoe snel groeien haren haarcyclus

De fasen van haarverlies bij vrouwen

Om de impact van je haarverlies te begrijpen en te behandelen, identificeren we altijd de progressie van het haarverlies. De Savind/Ludwig schaal helpt ons hierbij. Deze schaal classificeert het haarverlies in drie verschillende fasen. Door te herkennen in welke fase je zit, kunnen onze specialisten gerichtere en effectievere behandelingsstrategieën ontwikkelen.

Fase 1: Beginnende uitdunning

Haarverlies bij vrouwen begint vaak onopgemerkt, met een lichte uitdunning bovenop het hoofd. Hoewel subtiel, kunnen deze eerste tekenen een voorbode zijn van verder verlies. 

Fase 2: Toenemende zichtbaarheid

Naarmate het haarverlies toeneemt, worden je lokken zichtbaar dunner. Je begint je hoofdhuid in deze fase ook steeds duidelijker te zien.

Fase 3: Gevorderde haaruitval

In de meest geavanceerde fase van haarverlies is de hoofdhuid duidelijk zichtbaar, met een aanzienlijke vermindering van het haarvolume.


Benieuwd naar jouw fase van haarverlies? Boek jouw Gratis Consultatie  en krijg persoonlijk advies van onze experts. Laten we samen werken aan een oplossing die bij jou past, zodat je weer kunt stralen met een volle haardos!

Wat kun je tegen haarverlies doen?

In welke fase je ook zit, haarverlies is hartstikke vervelend. Gelukkig biedt Sarasin Clinic een scala aan behandelopties die niet alleen gericht zijn op het aanpakken van de symptomen, maar ook op het onderzoeken en behandelen van de onderliggende oorzaken. Van innovatieve haarfillers tot aanpassingen in je levensstijl en deskundig advies, wij staan klaar om je te ondersteunen op jouw pad naar herstel.

Aanpassingen in je levensstijl

Het vinden van een gezonde balans in je voeding, stressbeheersing en algemene fysieke gezondheid is enorm belangrijk in de strijd tegen haarverlies en het bevorderen van herstel. Denk bijvoorbeeld aan gezond eten, het drinken van voldoende water, meditatie en sporten. 

Professioneel advies

Elk geval van haarverlies is uniek, en daarom is professioneel advies belangrijk. Medicatie of specifieke behandelingen kunnen nodig zijn om de onderliggende oorzaken effectief aan te pakken. 

Haarfillers

De behandeling met haarfillers bij Sarasin Clinic is een doorbraak in de strijd tegen haarverlies, dankzij een unieke combinatie van peptiden en hyaluronzuur die samenwerken om de haargroei te stimuleren en haarverlies te vertragen. Dit gepatenteerde complex bevat 7 natuuridentieke peptiden, die bekend staan om hun vermogen om haaruitval te remmen en het groeiproces van het haar te reactiveren. Samen met hyaluronzuur dat de hoofdhuid hydrateert en de elasticiteit verbetert, zorgt dit complex in deze behandeling voor een groot aantal voordelen: 

  • het vermindert het haaruitvalproces;
  • de teruggroei van het haar wordt gestimuleerd;
  • het verbetert de haardichtheid en -dikte;
  • de haarfollikels en cellen worden gerevitaliseerd; 
  • het bevordert de bloedcirculatie en hydratatie van de hoofdhuid.

Boek nu je afspraak bij Sarasin Clinic

Wist je dat we als één van de eerste clinics in België aan de slag zijn gegaan met haarfillers? Ben je dus op zoek naar deskundig advies, dan staan onze specialisten voor je klaar om je te helpen. En met meer dan 10 jaar ervaring met injectables weten we bij de Sarasin Clinic precies hoe we de beste resultaten kunnen bereiken voor onze cliënten. Boek nu een afspraak in voor een haarfillerbehandeling of plan een gratis consultatie in voor meer informatie.

Klanten geven ons 4,8 op 5!

Wie een behandeling met haarfillers in Gent wil laten uitvoeren is bij ons aan het juiste adres. Klanten geven ons gemiddeld een score van 4,8 op 5 voor onze diensten.

Haar filler prijzen

Bij Sarasin Clinic bieden we transparante en toegankelijke prijzen voor onze hair filler behandelingen om de oorzaken haaruitval mannen aan te pakken. Afhankelijk van de omvang van het te behandelen gebied, variëren de kosten zoals beschreven hieronder.

Elke optie is ontwikkeld om aan jouw specifieke behoeften te voldoen, of het nu gaat om het versterken van de haardichtheid of het aanpakken van uitgesproken haaruitval. Ontdek de beste route naar haarherstel met onze gespecialiseerde hair filler behandelingen.

Kleine zone

Haarfiller kleine behandelzone

haarbehandeloppervlakte =
1 handpalm = 1 ml

€200

per sessie

MIDDELGROTE zone

Haarfiller middelgrote behandelzone

haarbehandeloppervlakte =
2 handpalmen = 2 ml

€300

per sessie

GROTE zone

Haarfiller grote behandelzone

haarbehandeloppervlakte =
3 handpalmen = 3 ml

€400

per sessie

Haarfiller behandeling voor en na
resultaten bij vrouwen

FAQ haarverlies bij vrouwen

Wat kun je doen tegen haarverlies?

Begin met de basis: werk aan een gezonde levensstijl. Denk hierbij aan goede voeding en het verminderen van stress. Daarnaast is het belangrijk om chemische behandelingen en hitte te vermijden, aangezien deze je haar kunnen beschadigen en haaruitval kunnen verergeren. Door je haar en hoofdhuid zachtjes te behandelen en te investeren in voedende haarproducten, kun je de algehele conditie van je haar verbeteren en haaruitval verminderen. In combinatie met haarfillers is die gezonde haardos weer mogelijk. Onze specialisten kunnen je helpen met een plan dat past bij jouw situatie en behoeften.

Kan je haarverlies herstellen? 

Ja, afhankelijk van de oorzaak kan haaruitval vaak worden verminderd of zelfs tegengegaan. Het is belangrijk om zo vroeg mogelijk actie te ondernemen. Met de juiste zorg, haarfillers en aanpassingen in je levensstijl, kun je significante verbeteringen zien.

Wat verergert haarverlies?

Stress, hormonale schommelingen, en bepaalde medicijnen zijn bekende factoren die haaruitval kunnen verergeren. Een voedingspatroon dat essentiële vitamines en mineralen mist, zoals ijzer, zink, vitamine D en eiwitten, kan ook bijdragen aan haarverlies. Daarnaast kan het regelmatig gebruik van haarstylingtools die warmte gebruiken, zoals stijltangen en föhns, samen met chemische behandelingen zoals kleuringen en permanenten, de haarstructuur beschadigen en leiden tot breekbaarheid en haaruitval.

Waarom ervaar ik plotseling een toename in haaruitval?

Een plotselinge toename in haaruitval kan leiden tot merkbaar dunner wordend haar. We praten over een plotselinge toename wanneer je meer dan 120 haren per dag verliest. Verschillende dingen kunnen hieraan bijdragen. Denk aan stressvolle periodes, hoge koorts, ondervoeding, ijzertekort, een recente bevalling, specifieke ziektes of een chirurgische ingreep.

Welke vitamines helpen om haaruitval bij vrouwen tegen te gaan?

Wil je je haargroei bevorderen en haarverlies tegengaan? Dan raden we producten en supplementen met vitamines A, B-complex (waaronder Biotine), C en E aan. Mineralen zoals ijzer en zink spelen ook een belangrijke rol in het ondersteunen van een gezonde haargroei en het verminderen van haarverlies.

Hoe kan ik mijn haargroei stimuleren?

De aanmaak van vitamine D kan een positief effect hebben op je haargroei. Vitamine D maak je aan bij blootstelling aan zonlicht. Daarnaast draagt een zorgvuldige verzorging van de hoofdhuid bij aan de gezondheid van je haar. Regelmatige hoofdhuidbehandelingen zoals de Deepclean Scalp kunnen de bloedcirculatie verbeteren en zo de haargroei stimuleren door de haarfollikels te activeren.

100+

positieve reviews

2 dagen geleden

ingrid


Super. Een aanrader. Heel vriendelijk onthaal en prima werk geleverd. Dankjewel.

4 dagen geleden

Lampens


Vriendelijk onthaal en vriendelijke behandeling en goeie uitleg qua nabehandeling. Al super tevreden met het eerste resultaat.

11 dagen geleden

Yana


Heel vriendelijke ontvangst, voldoende uitleg, ontspannen sfeer, respectvolle behandeling!

1 maand geleden

Julie


Ik werd heel vriendelijk ontvangen kreeg ook duidelijke info in verband met de verzorging.
Ik zou de zaak zeker aanraden aan vrienden en familie.