Hoe snel groeien haren: vind de oplossing met haarfillers?

Je vraagt je misschien af, “hoe snel groeien haren?” Een vraag die velen bezighoudt, zeker als je droomt van een volle, lange bos haar. Haar dat langzaam groeit of zelfs uitvalt, kan een reden voor onzekerheid zijn. Bij Sarasin Clinic in Gent bieden we niet alleen antwoorden maar ook oplossingen.

Hoe snel groeien haren echt?

Benieuwd hoe snel je haren groeien? Het antwoord kan voor iedereen verschillend zijn, aangezien factoren zoals genetica, gezondheid, en levensstijl allemaal een rol spelen. Gemiddeld groeit haar ongeveer 1 tot 1,5 centimeter per maand, maar dat is niet het hele verhaal. Jouw haargroei wordt namelijk ook beïnvloed door de zorg die je eraan besteedt, van de voedingsstoffen die je binnenkrijgt tot de manier waarop je met stress omgaat.

Het draait uiteindelijk allemaal om het creëren van de juiste omstandigheden, zodat je haar kan bloeien. Daarom bieden we behandelingen aan die gericht zijn op het verbeteren van de gezondheid van je haar van binnenuit. Onze haarfillers, bijvoorbeeld, zijn ontworpen om niet alleen de groei te stimuleren, maar ook om de kwaliteit van je haar te verbeteren. Door direct de haarfollikels te voeden, helpen we de cyclus van haargroei te versnellen, wat resulteert in dikker, voller haar.

Hoe snel groeien haren per maand

Voor sommigen is de gemiddelde maandelijkse haargroei van 1 tot 1,5 centimeter hoopgevend, terwijl het voor anderen lijkt alsof het een eeuwigheid duurt. De sleutel tot het maximaliseren van je haargroei ligt in het begrijpen dat haargroei beïnvloed wordt door meer dan alleen tijd. Verschillende aspecten beïnvloeden de snelheid waarmee je haar groeit:

 • Gezondheid
 • Voeding
 • Juiste haarverzorging

Bij Sarasin Clinic gaan we all-in om je haargroei te boosten! Dit betekent niet alleen het aanpakken van externe factoren zoals de manier waarop je je haar verzorgt, maar ook interne factoren zoals je dieet en algehele gezondheid. Onze haarfillers zijn een voorbeeld van hoe we direct ingrijpen om de haargroei te stimuleren. Door het toepassen van geavanceerde technologieën en behandelingen, kunnen we helpen om de natuurlijke groeicyclus van je haar te versnellen, waardoor je sneller dan gemiddeld resultaten ziet. De voor en na foto’s spreken voor zich.

Ben je klaar om je haargroei naar het volgende niveau te tillen? Sarasin Clinic staat klaar om je daarbij te helpen.

Fases van haargroei

Het haargroeiproces bestaat uit vier fases: anagene, catagene, telogene fase, en de exogene fase:

hoe snel groeien haren haarcyclus
 • In de anagene fase vindt actieve haargroei plaats, die twee tot zes jaar kan duren.
 • De catagene fase is een overgangsfase die ongeveer twee weken duurt. 
 • In de derde fase van je natuurlijke haargroeicyclus, beter bekend als de telogene fase, maken je lokken zich klaar om even lekker te chillen. Ze blijven gezellig in hun follikels hangen, maar zijn even niet zo actief aan het groeien.
 • Tenslotte is er de exogene fase, waarin het haar uitvalt.

Elke haarfollikel doorloopt deze fases onafhankelijk, wat betekent dat op elk moment verschillende haren zich in verschillende groeifases bevinden. Dit cyclische patroon zorgt ervoor dat haargroei en haaruitval in evenwicht zijn.

Hoeveel haarverlies per dag is normaal?

Het is normaal om 50 tot 100 haren per dag te verliezen. Dit lijkt misschien veel, maar gezien het totale aantal haarfollikels op het hoofd, is dit een klein percentage. Als je merkt dat je meer dan dit verliest, kan dit een teken zijn van overmatige haaruitval. 

Haarverlies dat deze normale hoeveelheid overschrijdt, wijst op onderliggende problemen. Stress, voedingstekorten en hormonale onbalans dragen bij aan verhoogde haaruitval.

hoe snel groeien haren bij haaruitval mannen en vrouwen

Wat te doen aan haaruitval?

Als je je afvraagt "hoe snel groeien haren" omdat je kampt met haaruitval, dan is het tijd om actie te ondernemen. Haargroei stimuleren begint met het aanpakken van de oorzaak. Goede voeding, stressmanagement en de juiste haarverzorging dragen allemaal bij aan het verminderen van haaruitval.

Maar wat als je meer nodig hebt? Bij Sarasin Clinic bieden we behandelingen aan die specifiek gericht zijn op het stimuleren van haargroei en het verminderen van haaruitval. Ben je klaar om haaruitval effectie aan te pakken? Boek dan een behandeling tegen haaruitval bij ons.

Behandel haaruitval met haarfillers?

Haarfillers zijn een innovatieve behandeling voor haaruitval bij vrouwen en mannen. Deze behandeling stimuleert haargroei op plekken waar het haar dunner wordt of uitvalt, door de haarfollikels direct te voeden. Het gebruik van specifieke voedingsstoffen helpt de natuurlijke haargroeicyclus te herstellen en te versterken. Bovendien verbetert het de algehele gezondheid en kwaliteit van het haar, waardoor het dikker, voller en veerkrachtiger wordt. Door deze gerichte aanpak nemen onze klanten vaak al snel na de behandeling verbeteringen waar, wat bijdraagt aan een groter zelfvertrouwen en tevredenheid met het uiterlijk.

Open & transparant

Haarfiller prijzen per zone

Kleine zone

Haarfiller kleine behandelzone

haarbehandeloppervlakte =
1 handpalm = 1 ml

€200

per sessie

MIDDELGROTE zone

Haarfiller middelgrote behandelzone

haarbehandeloppervlakte =
2 handpalmen = 2 ml

€300

per sessie

GROTE zone

Haarfiller grote behandelzone

haarbehandeloppervlakte =
3 handpalmen = 3 ml

€400

per sessie

Behandeling met haarfillers: Hoe werkt het?

 • Directe voeding: Haarfillers leveren essentiële voedingsstoffen direct aan de haarfollikels, wat essentieel is voor het stimuleren van haargroei.
 • Stimulatie van haargroei: De actieve ingrediënten in haarfillers helpen de bloedcirculatie in de hoofdhuid te verbeteren, wat leidt tot een gezondere haargroei.
 • Vermindering van haaruitval: Door het versterken van de haarwortels, kunnen haarfillers helpen haaruitval te verminderen en de dikte van het haar te verbeteren.
 • Snelle resultaten: Vele patiënten melden een merkbare verbetering in haardichtheid en -kwaliteit binnen enkele weken na de behandeling.
 • Minimaal invasief: De behandeling is veilig, snel en vereist geen hersteltijd, waardoor je je normale activiteiten direct kunt hervatten.
 • Persoonlijk behandelplan: Bij Sarasin Clinic krijgt elke patiënt een op maat gemaakt behandelplan, gebaseerd op jouw specifieke behoeften en haardoelen. We hanteren daarbij een transparant prijzen beleid.

Wil je de voordelen van haarfillers zelf ervaren en zien hoe snel je haren groeien? Neem eens contact op met Sarasin Clinic voor een vrijblijvend consult. We zijn hier om je te helpen je haarverlies om te zetten in haargroei.

Vind je weg naar voller haar bij Sarasin Clinic

Say goodbye to bad hair days! Bij Sarasin Clinic begrijpen we maar al te goed hoe belangrijk haar is voor je zelfvertrouwen. Met onze gespecialiseerde behandelingen, waaronder haarfillers, helpen we je graag je haargroei te stimuleren en haaruitval aanzienlijk te verminderen. We zien haar als een verlengstuk van jouw identiteit en streven ernaar om elke klant te helpen haar of zijn ideale zelfbeeld te bereiken.

Onze benadering is persoonlijk en op maat gemaakt, rekening houdend met jouw unieke haarbehoeften en levensstijl. Dit betekent dat elke behandeling is toegespitst om jouw specifieke doelen te ondersteunen, van het verdichten van dunner wordend haar tot het revitaliseren van de hoofdhuid voor optimale haargroei. 

Wil je weten hoe snel jouw haren groeien met onze haarfillers? Neem contact met ons op en ontdek de mogelijkheden. Ons team van deskundigen staat klaar om je te begeleiden naar een vollere, gezondere haardos en het herwinnen van je zelfvertrouwen.

FAQ over hoe snel groeien haren

Hoe snel groeit haar gemiddeld per maand?

Gemiddeld groeit menselijk haar ongeveer 1 tot 1,5 centimeter per maand. Deze snelheid kan echter variëren afhankelijk van genetische factoren, gezondheid, en hoe je voor je haar zorgt.

Kunnen bepaalde behandelingen helpen mijn haar sneller te laten groeien?

Ja, er zijn behandelingen zoals haarfillers die de haargroei stimuleren. Deze non-invasieve behandeling werkt door essentiële voedingsstoffen en groeifactoren direct in de hoofdhuid te injecteren, wat bijdraagt aan het versnellen van de haargroei.

Wat kan ik doen om mijn haargroei natuurlijk te bevorderen?

Een gezonde levensstijl onderhouden is van belang voor het bevorderen van haargroei. Dit omvat een evenwichtig dieet rijk aan vitamines en mineralen, voldoende water drinken, stress verminderen, en zachte haarverzorgingsroutines volgen.

Hoe vaak moet ik mijn haar laten knippen voor optimale groei?

Hoewel het knippen van je haar niet direct de groeisnelheid beïnvloedt, helpt het wel om gespleten haarpunten te verwijderen en de algehele gezondheid van je haar te verbeteren. Het wordt aanbevolen om elke 6 tot 8 weken een bezoek aan de kapsalon te brengen.

Heeft de seizoensverandering invloed op haargroei?

Sommige mensen merken een lichte variatie in haargroei afhankelijk van het seizoen. Haar kan in de zomer iets sneller groeien door verhoogde bloedcirculatie, die wordt beïnvloed door warmere temperaturen.

Heeft stress invloed op hoe snel mijn haar groeit?

Ja, stress heeft een aanzienlijke impact op je haargroei. Het kan zelfs leiden tot haaruitval of telogeen effluvium, waarbij haar vroegtijdig in de rustfase overgaat. Het verminderen van stress door middel van ontspanningstechnieken of activiteiten helpt de gezondheid van je haar te verbeteren.

100+

positieve reviews

2 dagen geleden

ingrid


Super. Een aanrader. Heel vriendelijk onthaal en prima werk geleverd. Dankjewel.

4 dagen geleden

Lampens


Vriendelijk onthaal en vriendelijke behandeling en goeie uitleg qua nabehandeling. Al super tevreden met het eerste resultaat.

11 dagen geleden

Yana


Heel vriendelijke ontvangst, voldoende uitleg, ontspannen sfeer, respectvolle behandeling!

1 maand geleden

Julie


Ik werd heel vriendelijk ontvangen kreeg ook duidelijke info in verband met de verzorging.
Ik zou de zaak zeker aanraden aan vrienden en familie.