Veel haarverlies: oorzaken & oplossingen

Je haar is een belangrijk onderdeel van je uiterlijke verschijning en een mooie bos haar geeft je zelfvertrouwen. Als er iets met je haar aan de hand is, kan dat dan ook veel gevolgen hebben voor hoe je je voelt. Gelukkig hebben we bij de Sarasin Clinic een effectieve oplossing tegen haarverlies: haarfillers. We bespreken in dit artikel alles wat je erover moet weten. We leggen uit wat de oorzaken zijn van veel haarverlies, hoe haarfillers hierbij helpen en welke resultaten je van een haarfillerbehandeling kunt verwachten. Lees gauw verder om erachter te komen wat we voor jou kunnen betekenen.

Wat is haarverlies?

Iedereen verliest haar; het is onderdeel van onze haarcyclus. Normaal gesproken verliezen we gemiddeld tussen de 70 en 120 haren per dag. Het is het einde van de telogene fase waar het haar zich in bevindt en het valt hierdoor uit. Zo wordt er plaatsgemaakt voor nieuwe haargroei. 

Als je merkt dat je structureel meer haar verliest en dat je haar duidelijk dunner wordt of dat je kale plekken ontwikkelt, dan spreken we haaruitval. Dit kan zowel bij mannen als vrouwen optreden, maar er zijn wel wat verschillen in oorzaak en hoe het haarverlies zich presenteert.

haaruitval stress vrouwen sarasin clinic

Oorzaken van veel haarverlies

Je haarfollikels zorgen voor je haargroei. Deze follikels zitten in de lederhuid; dat is de diepste huidlaag van je hoofd. De groei van elke haar gebeurt vanuit haarfollikels (met bloedvaatjes) die in de lederhuid zitten, dat is de diepste laag van je huid. Als de haarfollikel om wat voor reden dan ook niet goed functioneert, afsterft, of de bloedvoorziening is niet goed, dan kan je haar niet meer groeien. Er zijn hier verschillende oorzaken voor:

Alopecia Areata

Bij alopecia areata (een auto-immuunziekte) heb je snel vorderende pleksgewijze haaruitval. Je eigen lichaam valt de haarzakjes aan, maar ze sterven gelukkig niet af.

Alopecia Androgenetica

Dit wordt ook wel mannelijke kaalheid genoemd maar kan ook bij vrouwen voorkomen. Bij vrouwen is het meestal minder ernstig. Het is een leeftijdsgebonden vorm van haaruitval en erfelijkheid speelt een belangrijke rol.

Langdurige stress

Langdurige stress heeft invloed op je gehele gezondheid en bij je haren kan na verloop van tijd het melkzuur gaan stapelen. Hierdoor wordt het eiwit van je haar zwakker en valt het uit.  

Hitte

Als je je haar (te) vaak stylet of föhnt en geen gebruik maakt van beschermende haarverzorging, kan je haar te veel worden blootgesteld aan hitte. Het effect is dat je haar na verloop van tijd kan gaan uitvallen. We raden je aan om maximaal 3 keer per week je haar te föhnen of met hitte te stylen. 

Andere oorzaken

Er kan ook sprake zijn van een andere achterliggende oorzaak. Denk bijvoorbeeld aan  haaruitval na een bevalling of je bent net gestopt met borstvoeding geven. Weet je niet waarom je last hebt van veel haarverlies? Neem dan een afspraak met je arts om je klachten te bespreken.

De oplossing bij veel haarverlies: haarfillers

Gelukkig bestaan er meerdere oplossingen tegen veel haarverlies. Onze favoriet zijn de innovatieve haarfillers. Door de innovatieve peptidentechnologie wordt de hoofdhuid gehydrateerd en de haargroei gestimuleerd.  De fillers bestaan uit een mix van hyaluronzuur en de volgende 7 bioactieve peptiden:

 • Decapeptiden 10 
 • Oligopeptide-54 
 • Octapeptide-11 
 • Decapeptide-28 
 • Octapeptide-2
 • Oligopeptide-71
 • Decapeptide-18

Deze mix wordt door middel van injecties onder de hoofdhuid geplaatst. Als je op zoek bent naar een niet-invasieve oplossing die zorgt voor voller en gezonder haar, dan zijn haarfillers de perfecte keuze. 

Voordelen van haarfillers bij veel haarverlies

 • De behandeling is snel en effectief.
 • Het is een niet-invasieve procedure.
 • Er is geen hersteltijd nodig.
 • Je kunt uitkijken naar natuurlijke resultaten.
 • De behandeling is veilig en betrouwbaar.

Voor wie is de behandeling geschikt?

Iedereen van 18 jaar en ouder met veel haarverlies kan baat hebben bij de behandeling met haarfillers. Wel is het goed om te kijken naar de oorzaak van je haarverlies. Bij volledige kaalheid is dit helaas geen geschikte behandeling.

Behandelingprocedure bij veel haarverlies

De procedure begint altijd met een persoonlijke consultatie met je behandelend arts. In dit gesprek wordt aan de hand van een grondige huid- en haaranalyse vastgesteld wat voor jou de beste oplossing is. Ook wordt er gekeken hoe groot het te behandelen gebied is zodat duidelijk wordt hoeveel ml zal worden ingespoten. Er worden afspraken gemaakt over de prijs en follow-up afspraken die in je persoonlijke behandelplan komen te staan.  

Na de consultatie wordt je hoofdhuid ontsmet en zal de arts de injecties plaatsen. De meeste patiënten ervaren geen tot weinig ongemak tijdens de procedure. Mocht je het fijn vinden, dan kan in overleg met de arts wat verdovende gel op de hoofdhuid worden aangebracht om mogelijk ongemak te minimaliseren.

Binnen 15 à 20 minuten is de behandeling klaar en kun je verder met je dagelijkse bezigheden. Het is mogelijk dat er na de injecties wat zwelling of roodheid onstaat bij de prikgaatjes. Je hoeft je hier geen zorgen over te maken, dit is een normaal. Binnen een paar dagen zijn deze bijwerkingen weggetrokken.

Resultaten van haarfillerbehandeling

Hoe sneller je van de resultaten kunt genieten, hoe beter natuurlijk. Bij de fillerbehandeling is geduld een schone zaak. De fillers stimuleren een lichaamseigen proces en dat heeft wat tijd nodig. Binnen enkele weken na je eerste behandeling begin je veranderingen op te merken. De volgende resultaten kun je van de behandeling verwachten.

 • Toename van haardikte.
 • Verbeterde haardichtheid.
 • Verbeterde haartextuur.
 • Nieuwe haargroei.
 • Vermindering van haarverlies.
 • Voller en gezonder haar.

Benieuwd naar foto’s van de resultaten? Bekijk dan gauw onze voor en na pagina

Nazorg van haarfillerbehandeling

Bij zowel de haarfillers als de PRP kun je in de meeste gevallen na de behandeling gewoon weer aan het werk of doen wat je van plan was. Veel nazorg is niet nodig maar wel moet je een paar dagen oppassen voor hitte en druk op het gebied dat behandeld is. Kom dus liever niet in de zon met je net behandelde hoofdhuid. Na de injecties met haarfillers kun je wat roodheid hebben of een lichte huidirritatie, maar dit is binnen drie dagen verdwenen.

Na toepassen van PRP kun je wat oppervlakkige wondjes hebben, of kan je huid wat trekkerig aanvoelen, maar deze bijwerkingen herstellen snel. Je krijgt een verzorgende shampoo mee, die de genezing bevordert. Maar je moet een paar dagen wachten met haren wassen. 

Boek nu je haarfillerbehandeling bij Sarasin Clinic

Kies nu voor haarfillers en geniet binnen de kortste keren van een vollere en gezonde haardos. Een afspraak boeken doe je eenvoudig via de online agenda. Weet je niet zeker of haarfillers voor jou de oplossing zijn? Onze experts hebben meer dan 10 jaar ervaring met injectables en denken graag met je mee. Klinkt dat als een goede optie? Boek dan een gratis consultatie

Klanten geven ons 4,8 op 5!

Wie een behandeling met haarfillers in Gent wil laten uitvoeren is bij ons aan het juiste adres. Klanten geven ons gemiddeld een score van 4,8 op 5 voor onze diensten.

Haarfiller behandeling voor en na
resultaten bij vrouwen & mannen

Veelgestelde vragen over veel haarverlies

Wat zijn de kosten van haarfillers?

De prijs voor een behandeling met haarfillers is afhankelijk van de zone die behandeld zal worden. Een kleine zone, vergelijkbaar met 1 handpalm, kost €200 per sessie. Een middelgrote zone van 2 handpalmen kost €300 per sessie en een grote zone vergelijkbaar met 3 handpalmen kost €400 per sessie. Wil je meer weten over de prijzen van onze behandelingen? Bekijk dan de prijzenpagina.

Zijn haarfillers pijnlijk? 

Nee, je hoeft je geen zorgen te maken over het ongemak. De meeste van onze patiënten ervaren alleen wat druk of een prikje bij het plaatsen van de injecties.

Wat kan ik doen om mijn haargroei te stimuleren?

Er zijn meerdere dingen die je kunt doen om je haargroei te stimuleren. Een dieet waarin je de juiste eiwitten, ijzer en vitamine C binnenkrijgt kan wonderen doen. Het helpt namelijk bij het aanmaken van keratine, de belangrijkste proteïne van je haar.

Daarnaast is het gebruik van een goed haarserum een uitstekende manier om je haargroei te bevorderen. Bij Sarasin Clinic verkopen we hoogwaardige haarserums die speciaal zijn ontwikkeld om je haar gezonder en sterker te maken.

Kan ik sporten na de behandeling? 

Het is beter om de eerste twee dagen na je behandeling niet te sporten. Zo vermijd je onnodige druk op het hoofd en kan de mogelijke zwelling makkelijker wegtrekken.

Waar moet ik rekening mee houden na de behandeling? 

Er kan wat zwelling en roodheid bij de prikgaatjes ontstaan. Deze bijwerkingen verdwijnen meestal binnen een paar dagen weer.

Is een herhaalbehandeling nodig? 

We raden onze patiënten aan om in het begin om de paar maanden de haarfillerbehandeling te herhalen. Afhankelijk van hoe jouw haar en hoofdhuid reageren op de behandeling kunnen de herhaalsessies minder frequent worden.

100+

positieve reviews

2 dagen geleden

ingrid


Super. Een aanrader. Heel vriendelijk onthaal en prima werk geleverd. Dankjewel.

4 dagen geleden

Lampens


Vriendelijk onthaal en vriendelijke behandeling en goeie uitleg qua nabehandeling. Al super tevreden met het eerste resultaat.

11 dagen geleden

Yana


Heel vriendelijke ontvangst, voldoende uitleg, ontspannen sfeer, respectvolle behandeling!

1 maand geleden

Julie


Ik werd heel vriendelijk ontvangen kreeg ook duidelijke info in verband met de verzorging.
Ik zou de zaak zeker aanraden aan vrienden en familie.