Is door dun haar je hoofdhuid te zien? Haarfillers bieden dé oplossing

De nachtelijke zweetaanvallen, opvliegers na een kop koffie en vermoeidheid; de overgang maakt het vrouwen niet bepaald gemakkelijk. Je zorgen maken over haaruitval kun je er dan niet bij hebben. Helaas is het wel een bijwerking waar veel vrouwen in de overgang last van hebben. Gelukkig is in de meeste gevallen het haarverlies niet permanent en kun je er iets tegen doen. In dit artikel leggen we je uit waarom je tijdens de overgang en menopauze last kunt hebben van haaruitval. Ook bieden we je tips over wat je er tegen kunt doen en geven we je informatie over wat onze effectieve haarfillers voor jou kunnen betekenen.

Waarom wordt je haar dunner?

Het kan enorm verontrustend zijn als je merkt dat je haar steeds dunner wordt. Het kan veel redenen hebben. Het uitvallen van je haar is tot op zekere hoogte een natuurlijk onderdeel van de normale haargroeicyclus. Als je 50 tot 100 haren per dag verliest en de haarzakjes gezond zijn, dan spreken we van je haar die in de rustfase zit en uitvalt om plaats te maken voor nieuw haar. Merk je dat je of meer haren verliest dan normaal of dat er geen nieuw haar ontstaat? Dan spreken we van een verstoring in je haarcyclus. 

Normaal gesproken groeien de haren vanuit haarzakjes (met daarin een haarwortel) die in de diepste lagen van je huid zitten. Ze hebben bloedtoevoer uit kleine haarvaatjes nodig om de haren te kunnen laten groeien. Als er iets mis is met de haarzakjes of de bloedtoevoer, of er is beschadiging, dan groeit het haar niet meer goed. Dit kan betekenen dat er helemaal geen haar meer uit het haarzakje groeit, of dat er een dunnere haar ontstaat die kwetsbaar is. 

hoe snel groeien haren bij haaruitval mannen en vrouwen

Binnen de dermatologie van haaruitval spreken we van mogelijk meerdere oorzaken. Het kan bijvoorbeeld genetische aanleg zijn. Zowel bij mannen als bij vrouwen noemen we deze kaalheid Alopecia Androgenetica. Bij mannen ontstaan er duidelijke kale plekken en een naar achter trekkende haarlijn en bij vrouwen wordt het haar geleidelijk dunner en krijg je langzamerhand de hoofdhuid te zien. Ook is het mogelijk dat door hormonale veranderingen, denk aan een bevalling of de menopauze, je last krijgt van haaruitval. Verder kunnen medische aandoeningen, stress, agressieve haarbehandelingen en voedseltekorten allemaal een bijdrage leveren aan dunner wordend haar. 

Wat kan je tegen haaruitval doen?

Gelukkig hoeft haarverlies niet een gegeven te zijn; er zijn meerdere dingen die je kunt doen om je haar er weer gezond en vol uit te laten zien. En dat begint bij het begrijpen van de oorzaken en het bevorderen van een gezonde hoofdhuid. De oorzaken zorgen voor een gerichte oplossing. Een gezonde hoofdhuid zorgt ervoor dat je haarzakjes voldoende voedingsstoffen en zuurstof krijgen om gezond haar te produceren. Enkele manieren om je hoofdhuid en haar goed te verzorgen zijn:

 • Kies voor voeding dat rijk is aan ijzer, zink, vitamine D en B-vitamines zoals biotine en foliumzuur. Deze voedingsstoffen zijn namelijk enorm belangrijk voor de productie van keratine, de bouwsteen van je haar.
 • Drink voldoende water. Een gehydrateerde hoofdhuid is namelijk minder vatbaar voor irritatie en schilfering.
 • Ga regelmatig sporten. Beweging verbetert namelijk de bloedcirculatie; erg belangrijk voor een gezonde hoofdhuid. 
 • Neem de tijd voor ontspanning. Dat kan in de vorm van yoga, meditatie of een goede wandeling. Langdurige stress zorgt namelijk voor een hoger cortisolniveau in je lichaam en dit kan haaruitval verergeren. 
 • Kies voor milde shampoos, conditioners en serums waar geen agressieve chemicaliën aan zijn toegevoegd. Zo blijft je hoofdhuid schoon maar ook gezond. 

Gelukkig hoeft haarverlies niet een gegeven te zijn; er zijn meerdere dingen die je kunt doen om je haar er weer gezond en vol uit te laten zien. En dat begint bij het begrijpen van de oorzaken en het bevorderen van een gezonde hoofdhuid. De oorzaken zorgen voor een gerichte oplossing. Een gezonde hoofdhuid zorgt ervoor dat je haarzakjes voldoende voedingsstoffen en zuurstof krijgen om gezond haar te produceren. Enkele manieren om je hoofdhuid en haar goed te verzorgen zijn:

Haarfillers: wat is het en hoe werkt het?

Haarfillers zijn fillers die direct via micro-injecties direct in de hoofdhuid worden geplaatst. Het doel van deze behandeling is om de gezondheid van de haarzakjes te verbeteren, de haargroei te stimuleren en haaruitval te verminderen. Haarfillers werken door een reeks biologische processen in de hoofdhuid en haarzakjes te stimuleren met de volgende actieve ingrediënten:  

 • Hyaluronzuur: Dit is een natuurlijk voorkomend bestanddeel in het lichaam dat helpt bij het hydrateren en verbeteren van de elasticiteit van de huid.
 • Bioactieve peptiden: Dit zijn ketens van aminozuren die fungeren als signaalmoleculen. Ze zijn enorm belangrijk en effectief voor het stimuleren van de haargroei en het herstellen van beschadigde haarfollikels.

De peptiden in haarfillers activeren de stamcellen in de haarzakjes waardoor de productie van nieuw, gezond haar wordt gestimuleerd. Hyaluronzuur hydrateert de hoofdhuid en helpt tegelijkertijd de bloedcirculatie in de hoofdhuid te verbeteren, dit is belangrijk voor het aanvoeren van voedingsstoffen en zuurstof naar de haarfollikels. 

Voordelen van haarfillers bij dun haar hoofdhuid

Zoals je kunt zien zorgt een haarfillerbehandeling ervoor dat je hoofdhuid en haarfollikels weer gezond worden en de bloedtoevoer wordt hersteld. Maar dat zijn niet de enige voordelen. We hebben de belangrijkste voor je op een rij gezet:

 • Snelle behandeling: De procedure duurt meestal niet langer dan 30 minuten. Eenvoudig in te plannen tijdens de lunchpauze of tussen de afspraken door.
 • Niet-invasieve procedure: In tegenstelling tot ingrepen zoals haarimplantaten zijn haarfillers niet-invasief.
 • Minimale hersteltijd: Omdat de behandeling niet-invasief is hoef je maar weinig rekening te houden met hersteltijd; na de behandeling kun je direct je dagelijkse activiteiten hervatten.
 • Veilig en betrouwbaar: In onze haarfillers zitten lichaamseigen stoffen. Dit betekent dat de kans op bijwerkingen minimaal is.
 • Flexibiliteit: Hoeveel fillers er nodig zijn, wordt volledig aangepast aan jouw specifieke behoeften, wensen en patroon van haaruitval.

Voor wie zijn haarfillers geschikt?

In principe kan iedereen vanaf 18 jaar die last heeft van haaruitval bij ons terecht. Wel kijken we goed naar wat de reden van het haarverlies is. Boek een gratis consultatie als je samen met ons wilt kijken of een haarfillerbehandeling voor jou de beste keuze is.

Behandelingprocedure voor dun haar de hoofdhuid 

Nog niet eerder een fillerbehandeling gehad? Dan is het fijn om te weten wat je precies kunt verwachten. We bespreken kort hoe de procedure eruit ziet. 

De behandeling begint met een consultatie waarin de arts je hoofdhuid zal inspecteren en in kaart brengt in welke mate je last hebt van haarverlies. Vervolgens bespreken jullie je wensen, behoeften en hoeveel fillers nodig zijn. Op basis van al deze informatie stelt de arts in overleg met jou het behandelplan op. 

Je huid zal vervolgens worden ontsmet en zal de arts de micro-injecties in je hoofdhuid plaatsen. Deze prikjes veroorzaken weinig ongemak maar mocht je het prettig vinden, dan kan er in overleg met de arts wat verdovende gel worden aangebracht. Binnen een half uur is de behandeling klaar en kun je verder met je dag. 

De arts zal je na de tijd de nazorginstructies meegeven. Het kan namelijk zijn dat er wat roodheid en zwelling ontstaat door de injecties. Dit is een normale reactie van de huid en het trekt na een paar dagen weer weg.

Welke resultaten kan ik verwachten?

Over het algemeen zijn de resultaten van de behandeling binnen een paar weken zichtbaar, al zal de exacte tijdlijn variëren op basis van je individuele situatie. De volgende resultaten kun je verwachten:

 • Verbeterde haardichtheid
 • Toename van haardikte
 • Stimulatie van nieuwe haargroei
 • Gezondere hoofdhuid
 • Versterkte haarzakjes
 • Verminderde haaruitval
 • Haargroei die er natuurlijk uitzien en aanvoelt

Voor de meest optimale en langdurige resultaten raden we een reeks behandelingen aan. Hoeveel sessies nodig zijn, bespreekt de arts tijdens je consultatie en wordt in je behandelplan opgenomen. Ben je benieuwd naar foto’s van onze behaalde resultaten? Bekijk dan eens onze voor en na pagina.

Nazorg bij haarfillers

Benieuwd naar welke nazorg nodig is en waar je rekening mee dient te houden? We hebben een aantal tips voor je op een rij gezet.

 • Keep it cool. De eerste 48 uur raden we alle vormen van hittebronnen af. Denk bijvoorbeeld aan een hete douche, direct zonlicht of de sauna.
 • Keep it calm. Gebruik geen haarproducten, gel of mousse de eerste 24 uur na je behandeling. Dit kan namelijk de prikgaatjes en haarfollikels verstoppen. Draag ook geen petjes, zonnehoeden of mutsen, deze blokkeren namelijk ook de haarfollikels.
 • Keep it clean. Doe dit echter zonder je haar te wassen en zonder je hoofdhuid aan te raken. Dit voorkomt irritatie en het helpt de filler beter in te werken.

Kies voor jouw haarfillerbehandeling bij Sarasin Clinic

Haarverlies is enorm vervelend, vooral als je merkt dat je hoofdhuid zichtbaar wordt. In dit artikel hebben we je laten zien dat je er iets tegen kunt doen. Door op je voeding te letten, voldoende te drinken, regelmatig te sporten en de juiste verzorgingsproducten te kiezen, kom je al een heel eind. Om je hoofdhuid echt goed te verzorgen en je haaruitval effectief aan te pakken, zijn haarfillers de beste oplossing. Boek nu je behandeling heel eenvoudig je afspraak via onze online agenda. Twijfel je nog? Of denk je dat fillers mogelijk niet de juiste keuze zijn? Boek dan een gratis consultatie.

Onze experts hebben meer dan 10 jaar ervaring en denken graag met je mee over welke behandeling het beste bij je past. Jouw haar en hoofdhuid zijn onze prioriteit. 

 

Klanten geven ons 4,8 op 5!

Wie een behandeling met haarfillers in Gent wil laten uitvoeren is bij ons aan het juiste adres. Klanten geven ons gemiddeld een score van 4,8 op 5 voor onze diensten.

Haarfiller behandeling voor en na
resultaten bij vrouwen & mannen

Veelgestelde vragen over dun haar waarbij je hoofdhuid ziet

Is de behandeling pijnlijk? 

De meeste van onze patiënten ervaren weinig ongemak tijdens het plaatsen van de fillers. Je kunt het vergelijken met een speldenprikje. Mocht je je zorgen maken of een gevoelige huid hebben, dan kan er in overleg met de arts wat verdovende gel worden aangebracht om het ongemak te minimaliseren.

Wat kost een behandeling? 

De prijs van een behandeling is afhankelijk van de zone die behandeld wordt en hoeveel sessies er nodig zijn. Dit bespreek je van tevoren met je arts. Een kleine zone kost € 200 per sessie. Een middelgrote zone kost € 300 per sessie en het behandelen van een grote zone kost € 400 per sessie. Voor meer informatie kun je terecht op onze prijzenpagina.

Wanneer zie ik resultaat? 

Bij onze haarfillerbehandelingen zie je de eerste resultaten na een tot twee weken. We vragen je dus om een beetje geduld te hebben. Na 4 tot 6 weken zijn de volledige effecten zichtbaar. Het is goed mogelijk dat meerdere sessies nodig zijn voor een optimaal resultaat. De arts zal tijdens je consultatie informatie geven over wat er in jouw specifieke situatie nodig is.

Zijn er bijwerkingen? 

Ja, er kan wat roodheid of zwelling ontstaan op de plekken waar de micro-injecties zijn geplaatst. Ook kun je hier en daar een blauw plekje zien ontstaan. Je huid reageert dan op de prikgaatjes, niet op de haarfillers. Het is een normale reactie en trekt, met de juiste nazorg, na een paar dagen vanzelf weer weg.

Kan haaruitval herstellen? 

Ja, dat kan. Het is wel afhankelijk van de oorzaak van je haarverlies. Mocht je haaruitval veroorzaakt worden door bijvoorbeeld stress of hormonale schommelingen, dan kan het zeker herstellen.

Welke supplementen helpen tegen haaruitval? 

Naast een haarfillerbehandeling kun je ervoor kiezen om haargroei supplementen te slikken. Kies voor supplementen met zink, magnesium en biotine. Deze helpen je bij het aanmaken van keratine, het belangrijkste eiwit voor je haar. Let er wel goed op dat je kiest voor supplementen waarvan je zeker weet dat je alleen de ingrediënten binnenkrijgt die je nodig hebt.

100+

positieve reviews

2 dagen geleden

ingrid


Super. Een aanrader. Heel vriendelijk onthaal en prima werk geleverd. Dankjewel.

4 dagen geleden

Lampens


Vriendelijk onthaal en vriendelijke behandeling en goeie uitleg qua nabehandeling. Al super tevreden met het eerste resultaat.

11 dagen geleden

Yana


Heel vriendelijke ontvangst, voldoende uitleg, ontspannen sfeer, respectvolle behandeling!

1 maand geleden

Julie


Ik werd heel vriendelijk ontvangen kreeg ook duidelijke info in verband met de verzorging.
Ik zou de zaak zeker aanraden aan vrienden en familie.