Oorzaken haaruitval bij mannen: vind jouw oplossing

Wat zijn de oorzaken van haaruitval bij mannen? Heb je last van dunner wordend haar of zie je meer haar op je kussen dan verwacht? Haaruitval bij mannen kan onopgemerkt een impact hebben op je zelfbeeld. Echter, je bent niet zonder opties en zeker niet alleen; miljoenen mannen ervaren de frustratie van haar dat uitvalt of niet meer teruggroeit zoals het ooit deed. Bij Sarasin Clinic richten we ons op het aanpakken van de onderliggende oorzaken van haarverlies met geavanceerde behandelingen, gericht op het verbeteren van haargroei en het aanpakken van de specifieke behoeften van mannen. 

Oorzaken van haarverlies bij mannen

Haarverlies treft veel mannen, maar wat zijn de oorzaken? Haaruitval tast je zelfbeeld aan, maar de oorzaken van haaruitval bij mannen zijn vaak goed te behandelen. Hier zijn vijf veelvoorkomende factoren aan die bijdragen aan haaruitval bij mannen:

Oorzaken haaruitval bij mannen
 • Genetica speelt een rol: Erfelijke kaalheid, of androgenetische alopecia, is de meest voorkomende oorzaak van haaruitval bij mannen. Het kan al in de tienerjaren of rond je twintigste beginnen.
 • Hormonale disbalans: Dihydrotestosteron (DHT) is een hormoon dat haarfollikels laat krimpen en uiteindelijk de haargroei laat stoppen. Deze aandoening staat ook wel bekend als mannelijke kaalheid.
 • Stress is een boosdoener: Langdurige stress leidt tot telogeen effluvium, een toestand waarbij meer haren dan normaal de rustfase ingaan en uitvallen.
 • Voedingsdeficiënties: Een tekort aan essentiële voedingsstoffen zoals ijzer, eiwitten en vitaminen kan ook haarverlies veroorzaken.
 • Medische aandoeningen: Verschillende gezondheidsproblemen, zoals schildklieraandoeningen of auto-immuunziektes, veroorzaken haaruitval bij mannen

Impact van kaalheid bij mannen

Kaalheid bij mannen heeft een diepgaande impact op een man's zelfbeeld en sociale leven. Het kan bijvoorbeeld leiden tot angst, depressie en het vermijden van sociale interacties. Het gevoel niet meer jong of aantrekkelijk te zijn, kan zwaar wegen. De confrontatie met kaalheid treft mannen dan ook vaak hard. Het zichtbare bewijs van haaruitval dient als een ongewenste herinnering aan het verstrijken van de tijd, een duidelijke indicator van veroudering die een man liever niet in de spiegel ziet.

Minder zelfvertrouwen door kaalheid

Voor velen is een volle haardos een symbool van jeugdigheid en vitaliteit, en het verlies ervan voelt als een directe aantasting van die waarden. Niet zelden leidt dit tot een verminderd zelfvertrouwen en kan het zelfs aanleiding geven tot stress en neerslachtigheid, waarbij de zorgen over de eigen uitstraling zich vertalen in terughoudendheid in sociale en professionele situaties. De zoektocht naar een oplossing voor kaalheid bij mannen, wordt dan ook niet enkel ingegeven door de wens om er beter uit te zien, maar ook om zich beter te voelen.

Met een niet-invasieve aanpak richten we met onze haarfillers op het herstellen van niet alleen het haar, maar ook het zelfvertrouwen. Haaruitval hoeft niet het einde van jouw jeugdige uitstraling te betekenen. Stap met vertrouwen de toekomst in, met haar dat je persoonlijkheid weerspiegelt.

Ben je klaar om de controle terug te nemen en de impact van kaalheid te minimaliseren? Boek een consultatie bij Sarasin Clinic en zet de eerste stap naar een hernieuwd zelfvertrouwen.

Oplossing haaruitval voor mannen

Het moment dat je merkt dat je haar dunner wordt, heeft vaak een behoorlijke impact. Maar je bent niet alleen. Haaruitval bij mannen komt vaker voor dan je denkt, maar dat maakt het niet minder zwaar. Gelukkig zijn er tegenwoordig behandelingen die niet alleen de oorzaken haaruitval bij mannen aanpakken, maar ook je zelfvertrouwen een boost geven.

Haartransplantatie: de procedure uitgelegd

Haartransplantatie is een procedure waarbij een chirurg haarfollikels verplaatst van een donorgebied naar kale of dunner wordende delen van de hoofdhuid. Deze behandeling biedt een langdurige oplossing voor kaalheid, omdat het getransplanteerde haar geneigd is te blijven groeien. Desondanks vergt het proces een aanzienlijke investering, zowel financieel als qua tijd voor herstel. Het is een serieuze overweging voor als je bereid bent de stap naar een chirurgische ingreep te zetten. Kort samengevat is een haartransplantatie een effectieve, maar ook een invasieve en dure optie. Het vereist een chirurgische ingreep en een significante herstelperiode.

Haarfillers: een innovatieve behandeling voor dun wordend haar en haaruitval bij mannen

Haarfillers vormen daarentegen een innovatieve behandeling die mooie resultaten opleveren zonder de noodzaak van chirurgie. Deze behandelmethode, uitgevoerd door de vakkundige artsen van Sarasin Clinic, maakt gebruik van geavanceerde peptidentechnologie om de natuurlijke haargroei te stimuleren en te ondersteunen. Dit zorgt niet alleen voor een toename in haardichtheid maar versterkt ook de gezondheid van je haar. Als alternatief voor haartransplantaties, bieden haarfillers een sneller herstel, zijn kostenbesparend en leveren snelle en zichtbare verbeteringen op.

Kortom, haarfillers zijn een niet-invasieve behandeling die natuurlijke groei bevordert en verloren volume herstelt. Sarasin Clinic biedt deze innovatieve behandeling aan, waarbij resultaten vaak al na enkele sessies zichtbaar zijn.

Bekijk meer over
haarfillers bij mannen

Klanten geven ons 4,8 op 5!

Wie een behandeling met haarfillers in Gent wil laten uitvoeren is bij ons aan het juiste adres. Klanten geven ons gemiddeld een score van 4,8 op 5 voor onze diensten.

Wanneer kiezen voor haarfillers bij mannen?

Haarfillers zijn de oplossing voor mannen die een effectieve, maar minder ingrijpende behandeling dan haartransplantatie zoeken, vooral bij de eerste tekenen van haarverdunning. Deze methode versterkt niet alleen het bestaande haar door actieve haarfollikels te stimuleren, maar bevordert ook nieuwe haargroei. Bovendien is het een snelle en comfortabele route naar haarherstel, ideaal voor de man die niet bereid is het langdurige herstel van een haartransplantatie te doorstaan. Met haarfillers beleef je bovendien een minimale verstoring van het dagelijks leven en geniet je snel van de resultaten, waardoor je vertrouwen en uitstraling een aanzienlijke boost krijgen.

Haarfiller behandeling bij haaruitval mannen 

De haarfiller behandeling is een gestructureerde benadering om haaruitval bij mannen effectief tegen te gaan. Hier volgt een stap-voor-stap overzicht van het proces:

Procedure haarfiller behandeling

 • Consultatie: De reis begint met een persoonlijke consultatie bij Sarasin Clinic, waar jouw haaruitval zorgvuldig wordt geëvalueerd en de geschiktheid voor de haarfiller behandeling wordt bepaald.
 • Plan van aanpak: Na de diagnose stelt de specialist een op maat gemaakt behandelplan op, afgestemd op jouw specifieke haaruitvalpatroon en de gezondheid van je haarfollikels.
 • Voorbereiding: Voor de behandeling krijg je instructies om je hoofdhuid optimaal voor te bereiden, wat de effectiviteit van de haarfillers ten goede komt.
 • De behandeling: De haarfillers worden zorgvuldig en met precisie geïnjecteerd op de getroffen gebieden, waarbij gebruik wordt gemaakt van geavanceerde technieken voor optimaal comfort. Ondanks dat meerdere sessies vereist zijn voor een optimaal resultaat (gemiddeld vier), zie je al na één sessie merkbare verbeteringen.
 • Nazorg: Na de behandeling ontvang je richtlijnen voor nazorg om de gezondheid van je hoofdhuid te behouden en de resultaten van de haarfillers te maximaliseren.
 • Opvolging: Je zult regelmatige opvolgafspraken hebben om de voortgang te monitoren en indien nodig aanvullende behandelingen te plannen. 

Dit proces biedt een gerichte aanpak om het uiterlijk en de gezondheid van je haar te herstellen. Met de expertise van Sarasin Clinic sta je op het punt om je zelfverzekerdheid terug te winnen en weer trots te zijn op je haardos.

Haar filler prijzen

Bij Sarasin Clinic bieden we transparante en toegankelijke prijzen voor onze hair filler behandelingen om de oorzaken haaruitval mannen aan te pakken. Afhankelijk van de omvang van het te behandelen gebied, variëren de kosten zoals beschreven hieronder.

Elke optie is ontwikkeld om aan jouw specifieke behoeften te voldoen, of het nu gaat om het versterken van de haardichtheid of het aanpakken van uitgesproken haaruitval. Ontdek de beste route naar haarherstel met onze gespecialiseerde hair filler behandelingen.

Kleine zone

Haarfiller kleine behandelzone

haarbehandeloppervlakte =
1 handpalm = 1 ml

€200

per sessie

MIDDELGROTE zone

Haarfiller middelgrote behandelzone

haarbehandeloppervlakte =
2 handpalmen = 2 ml

€300

per sessie

GROTE zone

Haarfiller grote behandelzone

haarbehandeloppervlakte =
3 handpalmen = 3 ml

€400

per sessie

Kenmerken haarfillers bij Sarasin Clinic

 • Niet-invasieve methode: Gespecialiseerde artsen gebruiken een fijne naald voor de precieze toediening van haarfillers, zonder chirurgische ingrepen.
 • Snelle zichtbare verbeteringen: Al na één sessie merkbare resultaten met verbeterde haardichtheid en volume. Het haarverlies stopt direct na de eerste behandeling.
 • Op maat gemaakte behandelingen: Keuze uit standaard of intensieve behandelingen, afgestemd op jouw specifieke behoefte.
 • Geavanceerde formule: Hyaluronzuur en peptiden stimuleren de bloedsomloop en activeren haarzakjes voor dikker, sterker en sneller groeiend haar.

Nieuwe haargroei met Sarasin Clinic

Ontdek de mogelijkheid van voller haar zonder de ingrepen van een operatie met de haarfiller behandeling van Sarasin Clinic. Wij bieden een veilige en doeltreffende aanpak om de dichtheid van je haar te herstellen. 

Klaar om dunner wordend haar of een terugtrekkende haarlijn aan te pakken? Vraag bij Sarasin Clinic een gratis consultatie aan en zie hoe onze haarfillers het verschil maken.

Haarfiller behandeling voor en na
resultaten bij mannen

FAQ oorzaken haaruitval bij mannen

Wat zijn de meest voorkomende oorzaken van haaruitval bij mannen?

De oorzaken van haaruitval bij mannen zijn divers. Waaronder genetische factoren, hormonale veranderingen (zoals die veroorzaakt door androgene alopecia), stress, bepaalde medische aandoeningen en voedingstekorten. Het identificeren van de specifieke oorzaken haaruitval mannen is van belang om de meest effectieve behandelmethode te bepalen.

Wat is een haarfiller?

Een haarfiller is een niet-chirurgische behandelingsoptie ontworpen om haaruitval tegen te gaan en haargroei te stimuleren. Door gebruik te maken van actieve ingrediënten zoals hyaluronzuur en peptiden, verbetert het de gezondheid van haarfollikels, verhoogt het de haardichtheid en bevordert het de groei van nieuw haar.

Hoe werken haarfillers en hoeveel behandelingen heb ik nodig?

Haarfillers werken door gerichte injecties die rechtstreeks in de hoofdhuid worden toegediend, waardoor de haarfollikels worden gestimuleerd en gevoed. Afhankelijk van de individuele behoeften en de ernst van de haaruitval, zijn gemiddeld vier sessies nodig voor een optimaal resultaat. Tijdens een consultatie kan het precieze aantal behandelingen worden bepaald.

Wat kost een haarfiller behandeling?

De kosten voor haarfiller behandelingen bij Sarasin Clinic zijn afhankelijk van de omvang van het te behandelen gebied en variëren als volgt:

 • Kleine zone (1ml): € 200 per sessie, ideaal voor gerichte behandeling van specifieke, kleinere gebieden.
 • Middelgrote zone (2ml): € 300 per sessie, geschikt voor uitgebreidere gebieden die een gedetailleerdere aanpak vereisen.
 • Grote zone (3ml): € 400 per sessie, ontworpen voor de meest omvangrijke zones, biedt een uitgebreide dekking voor optimale resultaten.

Wat houdt de nazorg van een haarfiller behandeling in?

Na een haarfiller behandeling is het belangrijk om de hoofdhuid te laten rusten en directe blootstelling aan zonlicht of intensieve fysieke activiteiten te vermijden voor een korte periode. Onze specialisten verstrekken je de specifieke nazorginstructies om de effectiviteit van de behandeling te maximaliseren en de haargroei te ondersteunen.

Zijn er complicaties verbonden aan haarfiller behandelingen?

Haarfiller behandelingen worden over het algemeen goed verdragen en complicaties zijn zeldzaam. Mogelijke bijwerkingen kunnen lichte roodheid, zwelling of gevoeligheid op de injectieplaats omvatten, die meestal binnen enkele uren tot dagen verdwijnen. Bij Sarasin Clinic zetten we ons in voor de hoogste veiligheidsnormen om het risico op complicaties te minimaliseren.

100+

positieve reviews

2 dagen geleden

ingrid


Super. Een aanrader. Heel vriendelijk onthaal en prima werk geleverd. Dankjewel.

4 dagen geleden

Lampens


Vriendelijk onthaal en vriendelijke behandeling en goeie uitleg qua nabehandeling. Al super tevreden met het eerste resultaat.

11 dagen geleden

Yana


Heel vriendelijke ontvangst, voldoende uitleg, ontspannen sfeer, respectvolle behandeling!

1 maand geleden

Julie


Ik werd heel vriendelijk ontvangen kreeg ook duidelijke info in verband met de verzorging.
Ik zou de zaak zeker aanraden aan vrienden en familie.